avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordarea unor terenuri arabile altor persoane decat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordarea unor terenuri arabile altor persoane decat mostenitorilor legali.

Buna seara...,am o intrebare daca poate sa-mi raspunda cineva.
1)Care ar fi temeiul de drept ptr. deschiderea unei actiunii in Instanta impotriva unei persoane care a solicitat Primariei,retrocedarea unor terenuri arabile fara ca aceasta persoana sa fie mostenitor succesoral.
2) Cum pot fi sanctionati functionarii publici,respectiv Comisia Locala de fond funciar pentru atribuirea acestor terenuri altor persoane decat mostenitorilor legali,in considerentul ca se cunostea faptul care sunt succesorii defunctului care a detinut aceste terenuri.
In baza legii 18/1991 cat si in baza legii 247/2005 mostenitorii a depus cereri ptr. retrocedare,si alte demersuri cu anexare acte autentice si certificat de mostenitor dar in mod abuziv au fost solutionate partial,iar o mare parte(60%), din aceste terenuri au fost retrocedate altor persoane in mod ilegal.

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Robert_79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert_79 , utilizator 20:10, 16 Octombrie 2012
Legile funciare cuprind anumite cazuri in care nu se poate proceda la retrocedarea in natura unor solicitanti. Nu ne spuneti nimic despre temeiul retrocedarii unor terenuri catre "alte persoane". Este posibil ca acesti terti fata de mostenirea dumneavoastra sa fie mostenitorii unor persoane catalogate "chiaburi" carora li s-au preluat terenurile dar care acum au drept la retrocedare, sau e posibil sa li se fi atribuit teren de catre CAP sau stat si sa-si fi edificat acolo gospodaria, fiind acum indreptatiti la constituire, sau .... alte cazuri prevazute de legile reparatorii. Reveniti va rog cu detalii, probabil ca ati primit astfel de informatii de la Comisie.
Situatia juridica a respectivelor terenuri care au fost atribuite altei persoane,decat mostenitorilor legali,este cat se poate de clara,comform actelor autentice ,extrase cf,certificat de mostenitor etc.terenurile detinute de antecesoarea noastra trebuiau restituite mostenitorilor legali respectiv mostenitorilor de gradul 1(copii),si nu altei persoane care din sustinerile secretarului Primarie a venit cu acte autentice ale antecesorilor nostri, care nu il indreptateau(pe vremea exprimarului,si exsecretarului) si a solicitat aceste terenuri,pe care le-a si primit,probabil contra cost.
Daca antecesorii acestei persoane era cheabur,s-au altceva,putea solicita terenurile detinute de acestia si nu de la antecesorii nostrii care potrivit actelor autentice,si bineinteles a marturiilor mostenitorilor legali care cunoaste situatia reala a terenurilor, amplasamente ,vecinatati,aceasta persoana nu avea dreptul sa solicite terenuri ptr. care nu era succesor.
Un aspect relevant este si numele(romanesc) acestei persoane care nu corespunde cu numele antecesorilor s-au mostenitorilor(de origine germana)..
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
Robert_79, utilizator
Buna ziua tuturor forumistilor..,referitor la subiectul pe care l-am deschis vin cu o intrebare in acest sens...referitor la faptul ca in urma cu aprox. 6 luni de zile am facut o plangere la parchet prin care am solicitat printre altele efectuarea unei anchete in cadrul unei Primarii,
in care sa se verifice actele prin care un individ a intrat in posesia unor terenuri agricole pe care le-a detinut antecesorii mei,fara ca acesta sa fie indreptatit la vre-o astfel de posesie prin mostenire sau altceva.
In acest sens am dovezi certe ca acesta persona nu are vre-un grad de rudenie cu noi sau andecesorii mei.
Faptul ca nici pana in prezent nu am primit o rezolutie din partea parchetului,privind plangerea formulata ma intreb si va intreb ce demersuri credeti ca sunt de urmat privind aceasta situatie.

Cu consideratie....
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
Robert_79, utilizator
Robert_79 a scris:

Buna seara..,referitor la subiectul pe care l-am deschis vin cu o intrebare in acest sens...referitor la faptul ca in urma cu aprox. 6 luni de zile am facut o plangere la parchet prin care am solicitat printre altele efectuarea unei anchete in cadrul unei Primarii,
in care sa se verifice actele prin care un individ a intrat in posesia unor terenuri agricole pe care le-a detinut antecesorii mei,fara ca acesta sa fie indreptatit la vre-o astfel de posesie prin mostenire sau altceva.
In acest sens am dovezi certe ca acesta persona nu are vre-un grad de rudenie cu noi sau andecesorii mei.
Faptul ca nici pana in prezent nu am primit o rezolutie din partea parchetului,privind plangerea formulata ma intreb si va intreb ce demersuri credeti ca sunt de urmat privind aceasta situatie.

Cu consideratie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren agricol, cum pot sa-l obtin? ginberto ginberto Buna ziua! Doar dupa cateva procese, mi s-a recunoscut faptul ca am dreptul la xx ha teren agricol, teren care a fost preluat abuziv de statul roman in 1949 ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz, insusirea unei cereri de retrocedare, legea 247/2005 Ionut_76 Ionut_76 Buna ziua,in dezbatere va prezint un studiu de caz,in vederea lamuririi procedurilor legale de reconstituire drept proprietate/terenuri. In speta,in urma unei ... (vezi toată discuția)
Cumparare-arendare teren agricol loredanastoica loredanastoica Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de cumparare/arendarea terenului agricol. Vreau sa cumpar cateva hectare de teren agricol (il voi cumpara de la ... (vezi toată discuția)