avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tergiversare proces divort: declinare de competenta, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tergiversare proces divort: declinare de competenta, readministrarea probelor

Am actiune de divort deschisa din luna mai 2011, eu fiind reclamant. Nu avem copii. Pana la ora actuala procesul de divort pe fond nu s-a finalizat datorita faptului ca sotia(inca sotia), cu diferite tertipuri a reusit sa-mi tergiverseze divortul. Au fost administrate probe: interogatoriul meu (reclamant), audiere cate un martor de fiecare si inscrisuri. Ultima data cand ar fi trebuit sa ramana in pronuntare, a invocat exceptia de necompetenta teritoriala motivand ca noi am locuit pe raza unei localitati care este in arondarea altui oras, a adus niste dovezi in acest sens si a solicitat mutarea procesului, iar instanta a acceptat solicitarea declinand competetenta catre alta judecatorie. nu stiu ce urmareste prin aceasta actiune, ma gandesc ca doar taraganarea divortului din razbunare. intrebarile mele sunt:
1. ce as putea face sa grabesc ca dosarul sa ajunga mai repede la instanta catre care a fost declinata competenta? deoarece am inteles ca redactarea motivarii poate dura cateva luni ...
2. cand dosarul va ajunge la instanta catre care a fost declinata competenta "doamna" ar putea solicita administrarea din nou a probelor sau administrarea unor probe noi care nu le-a solicitat la prima judecatorie ? pe motiv ca primele probe au fost administrate in fata unei instante necompetente teritorial...
Cel mai recent răspuns: ContSters56297 , utilizator 06:57, 21 Iunie 2012
multumesc frumos pentru raspunsuri ...
Buna ziua,
In instantele din Romania e posibil orice. Are un interes dinh moment ce a facut acest lucru si e posibil sa va asteptati la orice. Vrea ceva si probabil ca acolo va obtine ce vrea. Probabil va cere si partajarea bunurilor in afara de divort si acolo e o lupta. Ca daca ar fi doar desfacerea casatoriei ca si capat de cerere ar fi bine. Cine stie ce mai vrea. Posibil sa ma insel, sau poate nu. Veti vedea. Multa bafta.
pai in cazul meu instanta nu a dat curs niciunei solictari din partea mea insa solicitarile doamnei le-a admis aproape pe toate ... nu stiu cum sa inteleg asta ...
Dumneavoastra sunteti initiatorul actiunii, avand calitatea de reclamant. Probabil in cuprinsul cerereii de chemare in judecata ati adus argumente solide in sustinerea acesteia. Partea adversa nu face decat sa se apere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)
Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei necompetentei teritoriale FRD FRD Ca reclamant pina la primul termen de infatisare pot invoca exceptia necompetentei teritoriale ? (vezi toată discuția)