avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in perioada de proba

buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca sunt in perioada de proba si am inteles ca nu ar fi obligatoriu sa respect acest preaviz.exista vreaun articol care precizeaza acest lucru?cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 4 Octombrie 2023
Raspunsul este complet si corect, dar ce se intampla daca eu am semnat in data de 16.10.2017 un CIM si mi s-a spus sa scriu data incheierii CIM 24.10.2017, iar eu in data de 19.10.2017 vreau sa renunt la CIM si mi se cere sa ma prezint sa-mi scriu demisia??? Mentionez ca CIM e pe perioada nedeterminata si cu o perioada de proba de 90 de zile.
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca sunteti in perioada de proba, atucni puteti depune notificarea de incetare a c.i.m. cu ce data doriti dvs.
Eu am semnat Cim-ul cu data de 16.10.2017, urmand sa incep activitatea cu data de 24.10.2017. Problema este ca eu urma sa-mi desfasor activitatea in Rm. Valcea unde am semnat si contractul, iar compania (S.A.) isi are sediul in Bucuresti, iar eu aici nu am cu cine sa vorbesc, domnisoara in necunostinta de cauza, insistand sa-mi scriu demisia. Voi trimite o Notificare prin posta cu confirmare de primire. Sper sa o primeasca cineva la adresa din Bucuresti, asta in cazul in care nu e vreo casuta postala.
Vaca nu stie , nu este o problema .. dvs trimiteti notificarea in baza art.31 alin.3 C.mun.
Buna ziua, sunt in periada de 90 de zile de proba. Daca intru la munca la 07 h iar peste 3 ore 10h vreau sa imi dau demisia, pot sa o fac? Sau trebuie sa-i anunt cu o zi inainte?. Pot sa fiu penalizat financiar pentru perioada lucrata dupa ce mi-am dat demisia?. Cum dovedesc ca eu mi-am dat demisia in scris? Daca angajatorul refuza sa o semneze in dublu exemplar?. Multumesc anticipat de raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Danyel07, utilizator

Alte discuții în legătură

Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba Sheli Sheli In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada determinta de 1 an, dar cu perioada de proba 3 luni, ce variante are la dispozitie angajatul pentru a ... (vezi toată discuția)