avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare destinatie imobil din spatiu locuibil in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare destinatie imobil din spatiu locuibil in spatiu comercial

Buna,
Am si eu o problema ...detin un imobil..care este spatiu locuibil si as dori sa il transform in spatiu comercial si ulterior sa il inchiriez dar din pacate nu reusesc sa obtin aprobarea unei vecine "cu care am un perete comun"
Intrebarea mea este: exista vreo activitate comerciala pentru care as putea schimba destinatia imobilului fara sa am nevoie de aprobarea vecinilor???

Multumesc si astept si eu un sfat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:29, 4 August 2010
Buna ziua!
eu am preluat o asociatie unde la parterul une scari era deschis un cabinet veterinar? Ce acte ar trebui sa am eu la asociatie in eventualitatea unui control dat fiind faptul ca de la fosta administrator nu am preluat nimic...?
Da, se mai intampla. Noroc ca medicii (in general) sunt oameni de treaba si isi vad de treaba. Daca vechiul admin. nu va lasat nimic, poate stie conducerea, ori s-a schimbat in corpore? Oricum, trebuie sa stiti cum figureaza in evidentele as. prop., cate persoane, daca au debite. De mers la cabinet, de vazut cu cine trebuie sa vorbiti acolo - in sensul ca daca este proprietar sau chirias. Cum spuneam si mai sus, la deschiderea punctului de lucru in blocul dvs. trebuia sa aiba acordul vecinilor - sus, dreapta, stanga, apoi acordul de principiu dat de as. prop. pentru functionarea cabinetului vet. si intocmirea unei conventii de plata intre as. prop. si cabinetul veterinar.
Apropo's de control, cine sa va controleze si de ce - in legatura cu acel cabinet veterinar? Daca vine cineva sa controleze, controleaza cabinetul, nu asociatia...
Preambul:

In apartamentul de sub mine, se fac niste lucrari de amenajare al unui cabinet medical. Din cite am reusit sa aflu, dr. a inchiriat de la proprietara apartamentul. Din cite presupun, d-nul dr. doreste extinderea cabinetului pe care-l are intr-un apartament invecinat cu cel de sub mine. Cind am cumparat eu apartamentul, in 2002, cabinetul (sa-i zicem initial) exista, insa chiar daca isi face acces din cabinetul existent, totusi, sub mine exista un apartament de sine statator cu CF si toate cele.

Intrebari:

1. In temeiul art. 42 legea 230/2007, nu trebuia sa-mi ceara cineva (proprietara sau dl. dr.) un acord de principiu?

2. Acordul asta se cere inainte, in timpul lucrarilor sau dupa terminarea lucrarilor?

3. Avind in vedere ca se executa recompartimentari ale apartamentului, recompartimentari care vizeaza inclusiv peretii de sprijin, lucrarea nu trebuie efectuata in baza unui proiect?

4. Proiectul asta nu ar trebui aprobat si de primarie?

5. Avind in vedera ca specificul cabinetului este de ecografie, endoscopie, dopplere etc. si este plin de tot felul de aparaturi, am vreun temei legal sa-i cer d-lui dr. dovada ca emisiile aparatelor respective sunt "safe" pt. om. In sensul ca nu reprezinta nici un pericol la expunerea prelungita? La cita tehnica cunosc eu, orice aparat care emite ceva, trebuie sa fie supus verificarilor periodice (metrologie, verificari tehnice periodice, etc)

Nu vreau sa-i fac probleme, dar mi se parea cel putin de bun simt, sa-mi bata la usa si sa-mi spuna ce planuri are. Decoamdata, dl. dr. se poarta de parca toata lumea ar fi a lui ...

Multumesc anticipat tuturor pt. raspunsuri.
marcel_c a scris:
Din cite presupun, d-nul dr. doreste extinderea cabinetului pe care-l are intr-un apartament invecinat cu cel de sub mine.

Lamuriti-va mai bine cu aceasta presupunere. Poate ca are de gand sau poate ca nu.
Apoi poate ca are proiect si toate aprobarile.
Dar ca sa va lamuriti faceti o sesizare la primarie, la Disciplina in constructii, motivati ca va deranjeaza lucrarile efectuate acolo si soliciati sa verifice daca executa lucrari conform legii si care sa nu puna in pericol rezistenta blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament Narcis Alexandru Narcis Alexandru Detin 2 apartamente la parterul unui bloc pe care vreau sa le inchiriez la diverse societati (contabilitate, servicii, avocati, etc). Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscatorie miadogaru miadogaru Proprietarii de pe o scara de bloc vor sa inchirieze uscatoria aflata la parter unui cabinet medical ce functioneaza in apartamentul alaturat dar nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Refuz de eliberare al acceptului de deshidere punct de lucru intr-un apartament Traian Simionescu Traian Simionescu Sunt proprietarul unui apartament de bloc.L-am inchiriat unei firme ce doreste sa deschida un punct de lucru in vederea desfasurarii de activitati de ... (vezi toată discuția)