avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este aceasta hotarare definitiva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este aceasta hotarare definitiva?

buna
in decembrie 2011 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu supraveghere.(art.215 alin 1,2,3)
atat parchetul cat mine am declarat recurs,parchetul a cerut majorarea pedepsei,eu modalitatea de executare(fara supraveghere)
in martie 2012 a avut loc recursul si curtea de apel a admis atat cererea mea cat si a parchetului,pedeapsa fiind 2 ani cu suspendare
hotararea este DEFINITIVA?
ca vin sms uri din partea vatamatilor ca ne intalnim la bucuresti la inalta.....nu stiu unde si ca dosarul deja este in bucuresti...
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:27, 27 Iunie 2012
ce ati avut dvs la CA se numeste apel si nu recurs. Fiind o sentinta pronuntata de catre Tribunal, ea se ataca cu apel la Curtea de Apel, deci urmeaza recursul la ICCJ.
ce am avut eu se numeste RECURS.
Am fost condamnat de catre tribunal (fond) si dupa aceea de catre curtea de apel (si a fost recurs,nu apel)...in unele cazuri nu este numai o cale de atac,recursul (nu stiu din ce motiv)
DAR DACA DVS SUNTETI AVOCAT...TREBUIE SA STITI ASTA
Inainte sa avem o discutie privind procedura penala va recomand sa cititi art 361 CPP care spune clar ce NU POATE FI ATACAT CU APEL - sentintele tribunalului nu sunt incluse in aceasta categorie . Per a contrario, sentintele Tribunalului sunt apelabile iar apelul se judeca de catre CA.
Exista o neconcordanta intre ce spuneti dvs si instanta care a judecat cauza. Pe art 215 alin 1,2,3 cauza se judeca la judecatorie, iar pe alin 5 la tribunal.
Deci ori ati fost judecat la tribunal pe alin 5 si la Curtea de apel s-a judecat apelul si nu recursul asa cum a zis domnul avocat ori ati fost judecat pe alin 1,2,3 la judecatorie, iar la Curtea de apel s-a judecat recursul.
Fiti atent la incadrarea faptei si la instanta care a judcat in fond pt a primi un raspuns, apoi reveniti.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
ContSters178374, utilizator
cum am scris mai sus art 215 1,2,3 si am fost judecat la judecatorir in fond si in curtea de apel in recurs

Alte discuții în legătură

Sentințele supuse apelului george_puchiu george_puchiu nelămurire mea constă în interpretarea art 361 alin. (1) lit a) Cod procedură penală, articol reglementat prin legea 202/2010 și care statuează că ... (vezi toată discuția)
Plangere rezolutie - cale de atac PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o rugaminte. Clarificati-mi acest aspect: În urma cu un an am avut un proces in care contestam decizia Parchetului la Judecatorie. Mi-a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Recurs facut de catre parchet urgent gemilia gemilia buna ziua ,in procesul pe fond la tribunal am fost condamnat la 5 ani pt art 215 si evaziune darile la stat cealalta pers care este cu mine tot invinuit a ... (vezi toată discuția)