avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC al doilea copil

Buna ziua, va rog daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare:
eu sunt in CIC, am optat pt 2 ani pana in septembrie 2013, interruperea activitatii s-a realizat, insa eu aveam contract determinat pana la 31 august 2012- lucrez in invatamant-prof suplinitor. Anul acesta nu am reusit sa-mi depun dosar pt a lua un nou post din 1 sapt 2012.
Ce se poate intampla in cazul asta, in care nu voi mai fi angajata din 1 sept 2012? Nu mi se mai da indemnizatia de 600 lei? cei de la primarie mi-au spus ca nu conteaza contractul de munca ci conteaza daca ai cotizat ultimele 12 luni inainte de intrare in CIC
Si o alta intrebare:
In ianuarie 2013 voi naste al doilea copil, ce se poate face pentru a beneficia de indemnizatie? daca nu mai sunt angajata nicaieri- se prelungeste cumva prima indemnizatie?
Multumesc, si astept un raspuns- va dati seama in ce situatie ma aflu.
Cel mai recent răspuns: sulcamonica , utilizator 16:33, 20 Iunie 2012
1. Nu conteaza cotizatiile (contributiile) platite sau nu ci numai veniturile profesionale impozabile pe cele 12 luni premergatoare nasterii.

2. Dvs. ati beneficiat de CCC1 in baza OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor iar perioada de CCC este asimilata stagiului de cotizare la somaj.

3. Veti primi in continuare indemnizatia pentru CCC1 pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

4. - Daca veti naste un alt copil inainte de a se termina CCC1 veti intra in CCC2 imediat a doua zi dupa ce se termina CCC1.
- Incepand cu data nasterii celui de al doilea copil si pana ce se termina CCC1 veti primi 6oo lei in plus pe luna pe langa indemnizatia de 600 lei.
multumes pentru raspuns!!! asa sa fie, sper

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu crestere copil salavastruiuliana salavastruiuliana Bună ziua, Vă rog să-mi oferiți câteva lămuriri pentru situația următoare: mi s-a aprobat cererea primire indemnizație creștere ... (vezi toată discuția)
Cic al doilea copil florinvladutoiu florinvladutoiu buna ziua. sotia a nascut in martie 2011 alegand perioada de cic de 2 ani adica pana in martie 2013. in luna decembrie 2012 urmeaza sa nasca a doua fetita. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru al doilea copil!! Corina271 Corina271 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute Sotul este in concediu crestere copil si vreau sa ... (vezi toată discuția)