avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie concediu crestere copil

Bună ziua,
Vă rog să-mi oferiți câteva lămuriri pentru situația următoare: mi s-a aprobat cererea primire indemnizație creștere copil timp de doi ani din data de 25 martie 2013 (am născut în 19 ian 2013), am fost angajată în învățământ pe perioadă determinată respectiv din 1 sept 2012 până la 31 aug 2013 (am fost angajată și anterior tot pe perioadă determinată din 1 sept 2011 - 31aug. 2012). Nu mi s-a aprobat cererea de continuitate pentru încă un an în învățământ deoarece din 15 sept 2012 am rămas în concediu medical, apoi prenatal și natal, acum nefiind angajată. Dar eu sunt însărcinată iar în luna a 2-a, urmând să nasc în mai 2014. Mai pot beneficia de indemnizație de creștere a copilului (pentru al 2-lea copil) din moment ce nu mai sunt angajată? Ce pot face în această situație că nu o să mă pot angaja undeva? Presupun că indemnizația pentru primul copil o s-o primesc în continuare, timp de doi ani!?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 19 Septembrie 2013
1. Indemnizatia pentru concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) o primiti pana inclusiv in ziua in care implineste copilul 2 ani (19 ianuarie 2015).

2. Deoarece al doilea copil se va naste in mai 2014, adica inainte de a se termina CCC1, dvs. veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1 (adica pe 20 ianuarie 2015).

3. - Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.
- Pe perioada de dintre data nasterii celui de al doilea copil si pana veti intra in CCC2 veti mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar (pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si sa faceti cerere pentru cei 600 lei lunar).

4. Ar fi bine sa mergeti la Agentia de Somaj sa va inregistrati (chiar daca sunteti in CCC1) pentru ca dupa ce se termina CCC2 si pana va gasiti un loc de munca macar sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia la a doua nastere cu cim determinat Anomissimona Anomissimona Buna ziua, In 2012 am lucrat la o intreprindere cu contract pe perioada determinata si care il tot prelungeau din 3 in 3 luni. Pe 10 ianuarie 2013 am ramas ... (vezi toată discuția)
Gravida in concediu crestere copil amandrolina amandrolina Buna ziua,am si eu o nelamurire legata de obtinerea indemnizatiei pentru un al doilea copil atata timp cat sunt inca in concediu de maetrnitate cu primul ... (vezi toată discuția)
Cic al doilea copil sulcamonica sulcamonica Buna ziua, va rog daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare: eu sunt in CIC, am optat pt 2 ani pana in septembrie 2013, interruperea activitatii s-a ... (vezi toată discuția)