avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recunosterea faptei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recunosterea faptei

Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta se scade o treime din pedeapsa maxima.
As vrea sa stiu daca, cand faci un denunt si recunosti fapta, acea treime pentru recunoasterea faptei se scade din cei 7,5 ani maxim pantru ca ai facut denunt....
Aşa este , conform Art. 16 din legea 143 pe 2000, persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute la art. 2-10, iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni legate de droguri beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege.
Alături de de această reducere, pot fi reţinute şi alte circumstanţe atenuante, care pot conduce la atenuarea pedepsei. De asemenea , dacă inculpatul alege şi să să fie judecat conform art. 320 indice 1 din C. pr. pen, procedura recunoaşterii vinovăţiei , şi recunoaşte faptele retinute în rechizitoriu, are loc şi o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă.
Reducerea pedepsei este conditionata si de cantitatea de droguri ? Dupa strangerea dovezilor se dovedeste ca persoana nu a stiut de existenta acelor droguri dar era la locul faptei ,ce se intampla?
Nu neaparat , dar cantitatea poate contribui la dozarea pedepsei.
Ori vorbim despre reducerea pedepsei , ori vorbim despre faptul ca autorul nu a stiut existenta acelor droguri ?
Hotarati-va asupra uneia dintre variante !
Urmati cu incredere sfaturile profesioniste ale distinsei d-ne consilier "legally_aid"
Nu a stiut de existenta lor fiind o cantitate mare.
Cam greu de crezut.
Care ar fi dovezile de natura sa dovedeasca , cu probe , astfel cum scrie la lege , relatarea dvs ?
De fapt "baleierea" dvs catre aceasta varianta , nu dovedeste ca ati i sigura de "veridicitatea" afirmatiei.

Alte discuții în legătură

Recidivist sau nu? theo_i theo_i Am si eu o intrebare. Prietenul meu este inculpat intr-un dosar privind traficul international de droguri, fiind arestat preventiv. Saptamana viitoare o sa ... (vezi toată discuția)
Durata pedeapsei pentru delapidare irc80 irc80 Buna ziua!As vrea sa stiu si eu care este pedeapsa pentru delapidare! (vezi toată discuția)
Trafic de droguri nasotescu nasotescu buna ziua alex este numele meu, am si eu o intrebare f serioasa si astept un rasp cat mai curand daca se poate. Aam ajuns la politia dccot pentru ca mi sa ... (vezi toată discuția)