avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Durata pedeapsei pentru delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Durata pedeapsei pentru delapidare

Buna ziua!As vrea sa stiu si eu care este pedeapsa pentru delapidare!
Cel mai recent răspuns: irc80 , utilizator 10:08, 21 Ianuarie 2015
NCP Art. 295

Delapidarea

(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Tentativa se pedepseşte.
Multumesc!indiferent de suma?daca se recupereaza prejudiciul tot aceeasi pedeapsa e?sau se scapa cu amenda administrativa?daca colaboreaza cu organelle de ancheta....recunoaste fapta...se scapa doar cu amenda?
Daca ajungeti in instanta, nu exista alternativa amenzii, daca acoperiti prejudiciul se vor retine circumstante atenuante si limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită se reduc cu o treime, daca recunoasteti comiterea faptei de asemenea limitele de pedeapsă prevăzute de lege, se reduc cu o treime.
Mai exista posibilitatea in cursul urmaririi penale ca procurorul sa renunte la urmarire penala.
Multumesc mult!Am inteles.Depinde totul de procuror...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare :buna ziua . in anul 2020 am săvârșit infracțiunea de delapidare ... Mira1705 Mira1705 Buna ziua . In anul 2020 am săvârșit infracțiunea de delapidare cu prejudiciul de 18.000 lei . Am lucrat la o casa de pariuri iar toată aceasta suma a ... (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)
Buna inselaciune cu prejudiciu de 3000 de euro ati24 ati24 Buna am comis o inselaciune cu prejudiciu total de 3000 de euro oare suma asta reprezinta un grad de pericol social al unei infractiuni aducand o atingere ... (vezi toată discuția)