avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Pana anul acesta ,pentru orele suplimentare,aveam un spor de 100% din salariul de baza.Din acest an ,datorita unor dificultati financiare,ni s-a dat un act aditional la regulamentul intern,in care se spune ca munca suplimentara se va plati doar cu un spor de 10% si cu ore libere platite in extrasezon.Incepand cu 1 iunie este valabil acest act.Din acea zi suntem chemati la munca aproape in fiecare zi de sambata si duminica.Este corect sa se procedeze asa?Adica pentru o zi de sambata lucrata nu vom fi platiti in sezon decat cu 10%,urmand a recupera restul la toamna?In acest caz,la un salariu de 6 ron pe ora,vom fi platiti cu 4,8 lei pentru o zi de sambata/duminica?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:07, 11 Iulie 2012
Asa cum a prezentat mai sus utilizatoarea da,dar in cazul dat este vorba despre un program in care corect cele 40 de ore/saptamana ar trebui repartizate 3zilex8ore/zi de luni pana vineri si 2zile, s/d x8ore,cu 2 libere in cursul saptamanii,caz in care pt. cele 16 ore ar trebui platit si un spor.
Deci,clar angajatorul are nevoie in sezon de un program de continuitate,dar care nu inseamna ore suplimentare daca se respecta prevederile legale,tocmai acest fapt trebuie sesizat organelor competente...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare ore suplimentare sorinnell sorinnell Buna ziua, De vreo doua luni firma la care lucrez nu ne mai plateste orele suplimentare. Pentru o zi lucrata in weekend primim 8 ore libere peste saptamana, ... (vezi toată discuția)
Pontaj anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : salariat care are prog de munca de L-V cate 8 h, si mai face si ore suplimentare. In zilele de ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)