avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebari

Buna, am niste neclaritati si va rog sa ma lamuriti dvs cum stau lucrurile, dar mai intai am sa va expun problema.
Sunt divortata de multi ani , am 2 baieti si detin un apartament cu 2 camere. Acum 7 ani m-am recasatorit, actualul meu sot are si el un baiat care a fost incredintat mamei spre crestere si educare. Apartamentul a ramas pe numele meu dinaintea casatoriei, nu as vrea ca in acest apartament sa fie impartit si cu fiul sotului si nici ca in caz ca voi deceda eu inaintea lui sa poata sa vinda el apartamentul, care dupa opinia mea ar trebui sa fie doar al baietilor mei, binenteles nu as vrea sub nici o forma ca el sa poata fi scos din apartament atita timp cit traieste.
Ce documente ar trebui intocmite pt aceasta??
Va multumesc.:(
Daca aparatamentul este intabulat pe numele dvs, atunci e considerat bunul dvs propriu, si puteti sa dispuneti de el, inclusiv prin incheierea unor acte de dispozitie, fara acordul sotului si fara ca mostenitorii lui proprii sa aiba vocatie succesorala. Dvs, fiind bunul propriu, il puteti vinde, dona, lasa prin testament. Varianta care se foloseste de obicei este inchierea unui contract de intretinere, cu drept de uzufruct viager.
Varianta care este proasta, consider eu, daca nu e cea reala si bine intemeiata pe probe.
Sotul va avea un drept de mostenire, daca nu doriti sa aiba parte din apartament, faceti un testament bun pe alte bunuri; daca nu doriti sa fie scos din casa, faceti testament in acest sens.
Parerea mea
Divort , urmat de trai in concubinaj.;)
Nu e atat de buna ideea, se poate solicita nu mostenire, dar contributie la imbunatatiri etc. E tot aia ca si ce am spus eu mai sus, doar ca sunt costuri mai mari, atat ca timp, bani, dar si la nivel emotional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Donatie intre (viitori) soti wazz wazz Buna ziua, Sunt divortat, am doi copii majori, studenti, din o casatorie anterioara, si un apartament 3 camere donat(pana in momentul de fata, nepartajat ... (vezi toată discuția)
Act de donatie fara testament Sofia_wechsler Sofia_wechsler Parintii mei au divortat, dar nu au facut si partajul. ulterior tatal meu s-a recasatorit, dar, a murit subit, nelasand un testament. el si sotia lui locuiau ... (vezi toată discuția)