avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua,
sunt beneficiara unei burse in cadrul unui proiect european si sunt insarcinata...imi puteti spune daca in aceasta situatie voi putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Anca_J, utilizator
Cel mai recent răspuns: cindeadiana , utilizator 15:06, 22 Iulie 2014
1. Situatia prezentata de dvs. nu se regaseste in OUG 111/2010 si nici in Normele de aplicare a ei.

2. Intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

Daca bursa este una doctorala finantata din fd. europene si deci in prezent aveti calitatea de doctorand ,studiile de doctorat intra in calculul celor 12 luni anterioare nasterii eligibile ,prevazute de OUG111/200,ca perioada asimilata.
Art. 2OUG111/2010:
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
.......
n) au calitatea de doctorand, in conditiile prevazute de art. 20 si 21 din Hotararea Guvernului nr. 567/2005 privind organizarea si desfasurarea studiilor universitare de doctorat, cu modificarile ulterioare;
(intre timp HG567/2005 s-a abrogat,in prezent doctoratul e reglementat de Legea1/2011)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator
Va multumesc pentru raspuns ! Voi intreba la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala si sper sa primesc un rapuns favorabil! Cand voi avea un raspuns va voi anunta, in cazul in care mai este cineva in aceeasi situatie....
Bursa este una postdoctorala...studii postuniversitare. Bursa a inceput in februarie 2012 iar eu voi naste in ianuarie 2013.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Anca_J, utilizator
Ce statut aveti in prezent?Sunteti angajata cu cim determinat pe functia de cercetator la universitatea care organizeaza studiile postdoctorale ?

Cf.art172(4)din Legea1/2011:

(4) Cercetătorii postdoctorali sunt încadraţi de către universităţi cu contract de muncă pe
perioadă determinată
. Cercetătorii postdoctorali sunt încadraţi, de regulă, pe funcţia de cercetător ştiinţific sau cercetător ştiinţific gradul III, dar pot fi încadraţi şi pe funcţii de cercetare superioare acestora, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor necesare

Daca este asa,avand calitate de angajat si realizand venit in perioada februarie 2012-ianuarie 2013,puteti beneficia de cccsi indemnizatie aferenta.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - doctorand si salariat Luminita2015 Luminita2015 Sunt doctorand si primesc bursa doctorala din fonduri europene- neimpozabila - DAR lucrez 8 ore / zi si, imi este recunoscuta vechimea in munca, si, in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru angajat dar si doctorand la universitate de stat ramonacara ramonacara Buna ziua, sunt cercetator angajat intr-un institut de cercetare din 2008 iar din 2013 am inceput doctoratul la o universitate de stat, la zi , fiind bursier. ... (vezi toată discuția)
Raspundere contractuala universitate in contractele de studiu -posdru dan.catalin dan.catalin Am semnat un \"contract de studii doctorale bursier cu frecventa- POSDRU \"cu o universitate. Va intreb care ar fi raspunderea universitatii in cazul in care ... (vezi toată discuția)