avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

indraznesc sa intervin si eu cu o intrebare legata de o situatie cu care se confrunta cinva apropiat. Pr scurt , a ramas restant de mai multe luni cu cheltuielile de la bloc , totalizand acum un cuantum de aproximativ 1800 de lei. Intrebarea mea este : Asociatia poate urma un curs legal al faptelor? respectiv sa-l actioneze in judecata pentru recuperarea debitului iar daca da in ce conditii !!

Tin sa precizez ca desi se cunoaste bine situatia lui, nu are loc de munca de mai multe luni, Asociatia nu a intreprins nicio masura pina in momentul de fata, respectiv nu a fost trecut in Tabelul Nominal ca si restantier desi verbal s-a spus acest lucru. nu a fost penalizat doar in momentul de fata este " amenintat " ( ghilimelele de rigoare) ca daca nu plateste va fi actionat in judecata .....
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:49, 20 Iunie 2012
Ma indoiesc ca pt o suma atat de mica restanta,asociatia il va actiona in justitie.
Asociatia de proprietari poate inscrie in cartea funciara colectiva a blocului privilegiul imobiliar asupra apartamentelor care au restante la intretinere. Prin aceasta inscriere asociatia isi ia masuri de siguranta in cazul in care apartamentul ar fi vandut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)
Restantier intretinere- dosar complet chemare in judecata andreistan andreistan Buna ziua, Am luat decizia ca eu(presedintele blocului) sa ma ocup de procedurile legale pentru [b]recuperarea unor datorii la intretinere[/b], este prima ... (vezi toată discuția)
Act de adjudecare apartament geo-vem geo-vem Buna ziua,va rog un sfat ,s-a vandut un ap. din scara blocului prin licitatie si a fost adjudecat de catre o persoana,in schimb fostul executat avea datorii la ... (vezi toată discuția)