avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... RESTANTIER INTRETINERE- Dosar complet chemare in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

RESTANTIER INTRETINERE- Dosar complet chemare in judecata

Buna ziua,

Am luat decizia ca eu(presedintele blocului) sa ma ocup de procedurile legale pentru recuperarea unor datorii la intretinere, este prima data cand facem asta fara un avocat si as avea nevoie de sfatul dvs, cei care ati trecut prin aceste proceduri:

Ce punem in dosarul pt instanta:
1 Avem decizia comitetului executiv de actionare in instanta a restantierilor x,y,z... Este nevoie si de hotararea adunarii generale?

2 Atasam listele de plata de cand au inceput restantele(original? copie?)

3. Trebuie copii dupa facturile furnizorilor ?

4. Incheierea judecatoreasca si codul fiscal al asociatiei de proprietari

5 Cerere de chemare in judecata... motivare... (vor fi completate de o persoana cu studii juridice)

Mai trebuie ceva?

Mii de multumiri:worthy:
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
andreistan, utilizator
1. Nu este necesara sa depuneti in instanta decizia comitetului executiv sau hotararea adunarii generala pentru actionarea in judecata a unui restantier
2. Atasati doar copii ale listelor de plata, nu originale
3. Nu trebuie sa depuneti copii ale facturilor de la furnizori
4. Da, anexati Incheirea de infiintare a asociatiei si codul fiscal, ambele in copie
5. Cererea de chemare in judecata este prima piesa ce se inregistreaza la Judecatorie.

Ordinea inscrisurilor este cumva invers.
Primul inscris si obligatoriu, este cererea de chemare in judecata. Se pot depune si alte inscrisuri pe langa aceasta, dar nu sunt strict necesare la depunerea cererii si pot fi depuse la primul termen sau unele la termenele urmatoare, in masura in care vi le solicita instanta ori considerati dumneavoastra ca sunt de folos in sustinerea cererii.
Dupa cererea de chemare in judecat, cumva in ordinea importantei se depun: incheirea de infiintare a asociatiei, codul fiscal, liste de plata, notificare facuta restantierului, privilegiul imobiliar instituit pe apartament, un centralizator sau desfasurator al debitelor, un calcul desfasurat al penalizarilor, o situatie a restantelor la reparatii, fonduri si alte restante...
Apoi va conformati solicitarilor instantei si de la termen la termen pregatiti ce vi se mai solicita.
Important: orice inscris sa-l faceti in trei exeplare din care doua le depuneti in instanta (unul va ramane la dosar si unul va fi inmanat paratului) iar al treilea exemplar pastrati-l in dosarul dumneavoastra cu care mergeti in instanta la fiecare termen. Asa stiti in permanenta ce ati depus in instanta, ce ati solicitat...
Buna ziua, va multumesc din suflet pentru raspuns!

"privilegiul imobiliar instituit pe apartament" - este 100% obligatoriu sa il instituim?

Avem 2 cazuri cu restanta in jur de 1000 RON, daca nu e 100% necesar nu l-am inscrie.

Are instanta nevoie de privilegiu ca dovada a faptului ca dam in judecata pe cine trebuie? Adica proprietarii, cei cu calitate procesual pasiva? Chiar ma gandeam ca banuiesc ca trebuie sa dovedim instantei ca actionam pe cine trebuie...

Va multumesc.
Neaparat sa depuneti la dosar copie dupa procesul verbal al adunarii generale a asociatiei in care s-a stabilit procentul de penalizare care se aplica la sumele restante si procesul verbal prin care s-au stabilit sumele pentru celelalte fonduri (reparatii, rulment etc.)

Inarmati-va cu rabdare, am trecut recent printr-o situatie similara si a durat 1 an pana am obtinut o hotarare judecatoreasca, timp in care sumele restante au crescut si au tot crescut.

Privilegiul imobiliar nu este obligatoriu. El se instituie pentru a impiedica proprietarul sa vanda apartamentul si sa plece, iar asociatia sa ramana cu paguba. Pentru 1000 de lei nu cred ca este cazul insa alegerea este a dvs.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
severinvlad, utilizator
Corect. Privilegiul imobiliar nu este obligatoriu dar va da garantia ca nu-si instraineaza apartamentul chiar in timp ce va judecati. Puteti institui privilegiul si dupa actionarea in instanta. Dar, noi am avut de cateva ori situatia cand nu a mai fost nevoie sa actionam in judecata restantierul pentru ca acesta luand la cunostinta de privilegiu (ne-a costat 105 lei), restantierul a venit la asociatie si-a achitat intreaga suma ori si-a luat un angajament scris si-am esalonat debitele...
Tot pe bani mai putini decat in instanta puteti chema restantierul la o mediere printr-un mediator si poate rezolvati problema in cateva zile si nu intr-un an sau doi in instanta.
cererea de chemare in judecata tot in 3 exemplare se depune?

Alte discuții în legătură

Rau platnici buzaianuargi buzaianuargi buna ziua,avem la noi in bloc un rau platnic are 200 mil. nu aplatit de 10 ani ,acum 5 ani s-a schimbat administratorul acesta din urma nu a putut sa-l dea in ... (vezi toată discuția)
Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)
Oprirea apei la asociatia de proprietari lenny lenny Buna, In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza ... (vezi toată discuția)