avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire din conservare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire din conservare SRL

Cu trei ani in urma am facut actele la Registrul comertului pentru intrarea unui SRL in conservare (cu scopul de a scapa de impozitul forfetar de atunci). In 4 iulie se implinesc 3 ani. Care va fi situatia atunci?
Firma se considera a fi iesita din conservare si poate relua activitatea? sau mai trebuie facute alte acte la Registrul comertului pt reluarea activitatii?
Pentru situatia in care se doreste ramanerea in conservare trebuie depusa o noua cerere?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 00:02, 20 August 2012
Din pacate procedura de reluare a activitatii nu este identica in toata tara. Daca societatea a avut activitatea suspendata pe o perioada de trei ani, in mod normal registrul comertului trebuie sa reia activitatea din oficiu. Daca nu reusiti sa convingeti functionarii de la registru sa va reia activitatea societatii din oficiu, va trebui sa depuneti o hotarare de reluare a activitatii urmata de o noua hotarare de suspendare a activitatii pentru o perioada de trei ani. Daca tot nu lucrati cu societatea mai bine initiati procedura dizolvarii voluntare fara numire lichidator in temeiul art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Pentru aceasta din urma procedura ajungeti la o cheltuiala de aproximativ 600 ron, adica tot atat cat va costa reluarea - suspendarea activitatii.
si daca administratorul nu isi arata nicio intentie visavi de firma in conservare, adica nu mai intreprinde nicio masura: nici nu o dizolva nici nu prelugeste conservarea. Sunt urmari legislative?
Orice persoana( fizica sau juridica) interesata poate sa ceara dizolvarea societatii.
Pentru colegul Sad: Cum sa reia registrul activitatea din oficiu cand la suspendarea societatii se predau toate constatatoarele si se completa o noua declaratie prin care comerciantul declara ca in perioada suspendarii nu va efectua nici una din activitatile trecute in obiectul de activitate al societatii? La "reluarea" activitatii de unde sa stie registrul comertului ce activitati mai doreste comerciantul sa presteze? Si cum sa fie activa cand nu poate presta nici unul din obiectele de activitate, nici macar activitati de birou, care si ele trebuiesc autorizate?
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din oficiu a unei societati suspendate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Este vorba despre un SRL a carei suspendare ( 3 ani ) se incheie in luna octombrie a acestui an. Se poate sa fie radiata de R. Comertului, din ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Expirare suspendare activitate - demersuri noi!? dumitru2000 dumitru2000 Suspendarea activitatii expira in 2 zile. Trebuie mers la ONRC cu o hot AGA prin care se mentioneaza ca deoarece expira suspendarea , se hotaraste reluarea ... (vezi toată discuția)