avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditiile pentru a beneficia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditiile pentru a beneficia de somaj

Buna ziua! In urma restructurarii postului pe care il ocupam, am ajuns sa imi depun dosarul de somaj. Astazi am primit primul ajutor, pentru luna mai 2012, urmad sa beneficiez de inca 5 luni de indemnizatie.
Daca as incheia un contract de munca pe 2ore/zi, cu suma mai mica decat indemnizatia mai pot beneficia de somaj in continuare?
Sau ce contract de colaborare pot incheia incat sa nu imi afecteze somajul si sa pot lucra in regula la o firma 2 ore/zi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:06, 22 Iunie 2012
1. Aprecierile le fac in calitate de moderator al acestei sectiuni si care vrea sa mentina forumul la un standard ridicat de calitate a interventiilor si de profesionalism. V-am mai scris si pe mesaj privat dar se pare ca nu cititi aceste mesaje.

2. - @eliza_andr intreba daca poate incheia un CIM fara sa piarda indemnizatia de somaj.
- Raspunsul corect era NU si eu l-am argumentat cu texte de lege.
- Dvs. ati spus:
DA ,puteti,important este ca venitul brut realizat ,sa nu fie mai mare de 500 lei cat este valoarea indicatorului social de referinta pentru anul 2012

si ati argumentat eronat cu un texte de lege neadecvat.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa lucrez daca beneficiez de somaj? stere_adamache stere_adamache daca am indemnizatie de somaj 550 ron pot in acelasi timp sa lucrez cu un salariu de 500 ron? (jumatate de norma...etc.) (vezi toată discuția)
Dreptul la munca marilenanistor2001 marilenanistor2001 Buna seara,intrebarea mea este urmatoarea Daca sunt somer am dreptul si sa lucrez?Ce se intampla cu indemnizatia de somaj pe perioda cat sunt angajata? Va ... (vezi toată discuția)
Somaj si timp de lucru redus Paunescu Laura Paunescu Laura Un somer, in perioada de un an in care beneficiaza de ajutorul de somaj , poate sa lucreze cu CIM de 2 ore? Sau exista vre-o varianta sa lucreze part-time? (vezi toată discuția)