avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Ce contine Pactul Fiscal UE?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Ce contine Pactul Fiscal UE?

Ce spune acest Pactului Fiscal UE? Despre ce e vorba? pana acuma nu am inteles nimic.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 21 Iunie 2012
Tratatul prevede obligatia de a mentine un deficit structural ce nu poate depasi obiectivul national pe termen mediu, stabilit pentru fiecare stat membru in parte, cu o limita inferioara de 0,5% din PIB, la preturile pietei. In cazul in care nivelul datoriei publice este semnificativ sub 60% din PIB si nu exista riscuri privind sustenabilitatea pe termen lung a finantelor publice, deficitul structural poate sa ajunga la circa 1% din PIB.

Deficitul bugetar ciclic maxim plus cel structural trebuie sa se incadreze in limita de 3% din PIB.

In cazul in care se inregistreaza abateri fata de aceste nivele, se va declansa automat un mecanism de corectie, ce trebuie introdus in legislatia nationala de fiecare stat membru, la fel ca si asa-zisa "regula de aur", privind limitarea deficitului structural. Daca un stat membru nu transpune aceste doua prevederi in legislatia nationala, poate fi sesizata Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Nerespectarea deciziei acestei instante poate duce la o sanctiune financiara de maximum 0,1% din PIB-ul tarii respective.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare fonduri de finantare externa Sinualexandra Sinualexandra In conditiile in care Romania semneaza un acord de finantare cu o Organizatie Financiara Internationala,care este modalitatea prin care aceasta organizatie se ... (vezi toată discuția)
Revenire_metode de reactualizare leu-1947, dupa stabilizare- leu 2010 titi marina titi marina prin luna mai 2010, intrebam pe forum daca poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza valoarea reactualizata a leului din 29 aug 1947, astazi. Cineva mi-a ... (vezi toată discuția)
Delegare, detasare sau munca temporara? Bianca Radulescu Bianca Radulescu Buna seara! Lucrez la o societate care este parte a unui grup din Italia. Cei din Italia au contracte cu diverse santiere din europa, iar noi ne ocupam ... (vezi toată discuția)