avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... unde pot gasi ce fel de creanta este chiria in baza ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

unde pot gasi ce fel de creanta este chiria in baza unui contract de inchiriere cu o primarie? este creanta fiscala ?

am incheiat un contract cu o primarie . vreau sa stiu unde gasesc reglementarea ca chiria nu este creanta fiscala ? exista un anume tratat care defineste caci chiria nu este creanta fiscala ?
multumesc?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:09, 21 Iunie 2012
Creanta rezultata in urma unui raport contractual de inchiriere nu este o creanta fiscala pentru ca izvorul acesteia nu este un raport juridic fiscal, ci unul de drept civil (locatiunea sau inchirierea este reglementata de Codul civil).
Conform art. 21 Cod procedura fiscala creantele fiscale reprezinta drepturi patrimoniale care rezulta din raporturi de drept fiscal. In cuprinsul alin. 2 din acelasi articol sunt mentionate drepturile patrimoniale la care v-am facut referire, creanta izvorata dintr-un contract de inchiriere nefiind prevazuta.

Puteti sa consultati si Ordinul 1954/16.12.2005 pentru aprobarea Clasificatiei indicatorilor privind finantele publice( M.Of. 1176/2005) :

[ link extern ]

anexa 2 = clasificatia indicatorilor privind bugetelor locale
veniturile din concesiuni si inchirieri capitol 30.02, subcapitol 30.02.05 sunt venituri nefiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiuni si inchirieri. insolvabil insolvabil in evidenta Primariei unde lucrez, exista in derulare contracte de inchiriere si concesiune, contracte de asociere in participatiune. am mai multe ... (vezi toată discuția)
Concesiune Este concesiunea o creanta fiscala?
Unde pot gasi jurisprudenta in acest sens? (vezi toată discuția)
Debit chirie locuinta sociala - datorie fiscala? ancut75 ancut75 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog, este normal sa adaugi in certificatul fiscal ca obligatie fiscala de plata la budget, datoriile ce provin din contractul ... (vezi toată discuția)