avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract comodat pe sediu social_as.unic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract comodat pe sediu social_as.unic

Buna ziua,
Pentru a rezilia/inceta un contract de comodat pe sediu social cu acordul partilor, ce pasi sunt necesari? trebuie depus la ORC? Ce alte costuri, actiuni mai implica?
Precizez ca contractul este intre o firma si o persoana fizica, aceasta din urma neavavnd nici o legatura cu firma respectiva. Iar firma nu mai desfasoara nici o activitate si nici nu a desfasurat nimic niciodata acolo.
Trebuie mentionat un motiv pt. care se doreste rezilierea contractului?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
claudia_d, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:44, 21 Iunie 2012
Incetarea actului in temeiul caruia s-a stabilit sediul socia, indiferent ca este contract de inchiriere sau de comodat prespune si inregistrarea la Registrul Comertului a mentiunii cu privire la mutarea sediului social.
Astfel, trebuie sa stabiliti un nou sediu social, sa incheiati un contract de inchiriere sau comodat, sa intocmiti decizia asociatului unic de mutare a sediului social, sa actualizati actul constitutiv cu noua adresa, sa depuneti la Registrul Comertului o cerere de inregistrare a acestei mentiuni. In acelasi timp este necesar sa preschimbati certificatul de inregistrare al societatii si certificatele constatatoare intrucat pe ele este tiparit sediul actual al societatii.
Ca si costuri in jur de 400 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul social - am iesit dintr-un srl. cum ii oblig sa-si schimbe sediul social de la adresa mea? ovidiu.r ovidiu.r am fost asociat intr-un srl care avea sediul social la domiciliul meu, fara a desfasura acolo vreo activitate. ulterior am cedat partile sociale unei alte ... (vezi toată discuția)
Comodat sau inchiriere Badger Badger Daca la infintarea SC spatiul a fost pus la dispozitie SC printr-un contract de comodat, pt ca aceiasi SC sa se treca de la comodat la inchiriere in acelasi ... (vezi toată discuția)
Sediu social expirat de 2 ani guzmania guzmania Avem o societate comerciala careia i-a expirat sediul de 2 ani, deoarece contabila a uitat sa prelugeasca acest contract. Avem depuse bilanturile si tot ce ... (vezi toată discuția)