avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Transfer de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Transfer de proprietate

O persoana juridica vinde un imobil altei persoane juridice, intocmeste o factura, se incheie contractul de vanzare-cumparare, plata se va face la un termen stabilit de parti, eventual cu o fila de CEC se garanteaza plata. Intrebarea e: se poate face transcrierea imobilului pe firma cumparatoare inainte de achitarea integrala?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 23:30, 25 Iunie 2012
Contractul de vanzare-cumparare pentru un imobil este valabil numai daca se incheie in forma autentica, in fata unui notar.
Astfel de acte se incheie numai pe baza documentatiei cadastrale si a intabularii in cartea funciara. Prin urmare, daca partile se inteleg la plata in rate a imobilului si la transferul proprietatii la momentul autentificarii, se consemneaza acest lucru in contract si se intabuleaza dreptul de proprietate al cumparatorului.
Din practica va spun ca se poate nota in cartea funciara un antecontract de vanzare cumparate care cuprinde unele clauze contractuale. Dac vanzatorul se razgandeste, puteti sa il obligati pri instanta la vanzarea imobilului in baza antecontractului si clauzelor prevazute, iar hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, tine loc de act de vanzare cumparare autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să cumpăr un teren intravilan în rural, dar nu are decât acte de proprietate. pot să fac eu, ulterior, cadastrul și intabularea? karina silvia karina silvia Buna ziua ! Doresc sa cumpar de la cineva un teren intravilan in rural. Are doar succesiunea. Pot ulterior sa fac eu cadastrul si intabularea Cum ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract vanzare cumparare. sfaturi in aparare kik101 kik101 La data de 19.01.2011 s-a incheiat un antecontract de vanzare cumparare avand ca obiect o casa si terenul aferent acesteia. La aceeasi data s-a platit un avans ... (vezi toată discuția)
BunĂ ziua,am un teren arabil propietarul a murit BUNĂ ZIUA,am un teren arabil fostul proprietar a murit,am doar ante contract de vânzare cumpărare contract asistentă juridică sunt propietarul de drept ... (vezi toată discuția)