avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere / denumtare contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere / denumtare contract

Buna ziua,

Suntem un furnizor si avem contracte cu mai multi clienti, de prestari servicii online. Clientul plateste in baza contractului doar ce servicii utilizeaza - poate sa nu plateasca nimic ani de zile. Exista o clauza in contract cum ca: "Contractul intra in vigoare la data semnarii acestuia si este valabil 1 an dupa care in situatia in care nici una din parti nu solicita incetarea acestuia cu 30 de zile inainte de data expirarii, acesta se prelungeste automat cu perioade succesive de 1 an."

Noi am trimis aprox. 40 de notificari de reziliere, prin care ceream rezilierea contractului mentionand in notificarea de reziliere acest articol din contract. Acum ne dam seama ca aceste notificari trebuiau sa se numeasca notificari de incetare si sa cerem incetarea (denuntarea) contractului, nu rezilierea acestuia.

Intrebarea mea este: sunt valabile aceste notificari sau trebuie sa le retrimitem (sa le facem o erata)? (mentionez ca am trecut in notificare articolul din contract prin care se prevede denuntarea unilaterala)

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
ContSters91171, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters91171 , utilizator 09:19, 22 Iunie 2012
Rezilierea inseamna desfiintarea unui contract sinalagmatic cu executare succesiva, la cererea uneia dintre parti, ca urmare a faptului ca cealalta parte nu si-a executat in mod culpabil obligatiile contractactuale.
Probabil oamenii stau si se intreaba ce obligatie contractuala nu si-au indeplinit in raportul contractual cu dvs. ...
Timp de aproape 1 luna nu ne-a contactat nimeni in privinta acestor notificari. In acest context sunt valabile aceste notificari sau trebuie sa le retrimitem (sa le facem o erata)? Se considera acceptate implicit daca nu ne contacteaza nimeni?

Am mai trecut in notificare: "la data trimiterii prezentei notificari nu exista obligatii scadente intre parti".

Au fost trimise cu confirmare de primire.

Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
ContSters91171, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Aveti in textul Contractului semnat de ambele parti , vreun text in care se mentioneaza in ce anume conditii se poate rezilia Contractul de catre una dintre partile semnatare ??


Da, textul suna asa: "Contractul intra in vigoare la data semnarii acestuia si este valabil 1 an dupa care in situatia in care nici una din parti nu solicita incetarea acestuia cu 30 de zile inainte de data expirarii, acesta se prelungeste automat cu perioade succesive de 1 an."

Noi am notificat rezilierea ca producand efecte incepand cu data expirarii ultimei prerioade prelungite automat, cu mult mai mult de 30 de zile. Dar trebuia ca in notificare sa ii spunem incetare, nu reziliere. Ce parere aveti, este valabila si asa, trebuie retrimisa formulata corect?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
ContSters91171, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Referitor la rezilierea contractului andr33apn andr33apn In cazul in care exista o clauza intr-un contract\" durata contractului este 1 an, si se prelungeste automat cu inca 1 an, in cazul in care nu se cere ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii la asociatia de proprietari fara reziliere ! Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie : -la data de x am incheiat in forma scrisa un CONTRACT de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari z ... (vezi toată discuția)