avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu cadru didactic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu cadru didactic

sunt cadru didactic la o gradinita cu program prelungit, si datorita faptului ca sunt copii in tot cursul anului, exceptie luna august luna de curatenie generala,nu reusim sa efectuam toate zilele de concediu la care avem dreptul, pentru ca directiunea nu aproba zile de concediu in timpul cursurilor, care este solutia legala
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:51, 23 Iunie 2012
Norma metodologica din 7 octombrie 2011 (Norma metodologica din 2011) privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant
Art. 1. -
(1) Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiaza de dreptul la concediul de odihna anual cu plata, cu o durata de 62 de zile lucratoare, in perioada vacantelor scolare.
Art. 6. -(2) Programarea concediilor de odihna se face in primele doua luni ale anului scolar ori universitar de catre consiliul de administratie sau de catre senatul universitatii. Perioadele de efectuare a concediului de odihna pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administratie sau de senatul universitatii, in functie de interesul invatamantului si al celui in cauza.
Directorul trebuie sa va asigure cele 62 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o intrebare, imi pot lua concediu de odihna ca profesor ... Roxana Borcanescu Roxana Borcanescu Buna ziua! O intrebare, imi pot lua concediu de odihna ca profesor in afara perioadelor in care elevii sunt in vacanta? Daca da, in ce conditii? Iar daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna alexandra910523 alexandra910523 M-am angajat in octombrie 2015 la o gradinita si concediul de odihna mi-a fost impus de angajator in perioada sarbatorilor de Craciun cand gradinita a fost ... (vezi toată discuția)
Concediul legal in invatamant?... ViorelaAbrudan ViorelaAbrudan Buna ziua, sunt cadru didactic la o scoala, din cate stiu legea prevede 62 zile lucratoare pe an scolar. Pana la terminarea cursurilor s-au efectuat 15 zile ... (vezi toată discuția)