avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! O intrebare, imi pot lua concediu de odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! O intrebare, imi pot lua concediu de odihna ca profesor ...

Buna ziua!

O intrebare, imi pot lua concediu de odihna ca profesor in afara perioadelor in care elevii sunt in vacanta? Daca da, in ce conditii? Iar daca nu..de ce anume?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 25 Mai 2023
NORME METODOLOGICE din 29 iunie 2021
privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control și al personalului de cercetare din învățământul de stat

art.2
(1) Personalul didactic de predare din învățământul preuniversitar beneficiază de dreptul la concediu de odihnă anual cu plată, cu o durată de 62 de zile lucrătoare, în perioada vacanțelor școlare.
....

art.6
...
(2) Programarea concediilor de odihnă se aprobă în primele două luni ale anului școlar/universitar de către consiliul de administrație al unității de învățământ, respectiv de către senatul universității. Perioadele de efectuare a concediului de odihnă pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administrație sau, după caz, de senatul universității, în perioada vacanțelor școlare, în funcție de interesul învățământului și al celui în cauză.
....

In speta, legea este clara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cadru didactic mmarinica mmarinica sunt cadru didactic la o gradinita cu program prelungit, si datorita faptului ca sunt copii in tot cursul anului, exceptie luna august luna de curatenie ... (vezi toată discuția)
Concediul legal in invatamant?... ViorelaAbrudan ViorelaAbrudan Buna ziua, sunt cadru didactic la o scoala, din cate stiu legea prevede 62 zile lucratoare pe an scolar. Pana la terminarea cursurilor s-au efectuat 15 zile ... (vezi toată discuția)