avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motive de recurs - contestatie la suspendarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motive de recurs - contestatie la suspendarea executarii silite

Partea adversa a declarat recurs- contestatie la suspendare silita deoarece judecatoria a admis suspendarea executarii silite la cererea mea.
As avea nevoie de raspunsuri la trei intrebari:
1. In recursul depus de avocata partii adverse mi-a fost gresit numele de familie: subsemnatul in contradictoriu cu contestatoarea Y (in loc de X asa cum ma numesc). Citatia mi-a fost trimisa de tribunal pe numele si adresa corecta. As putea sa ma folosesc in vreun fel de aceasta greseala de nume din documentul depus de partea adversa?
2. In recursul depus de avocata partii adverse, la finalul documentului, tot din greseala, au scris: "Fata de aceste aspecte solicit sa admiteti recursul ca nefondat ...". Adica chiar cel ce depune recursul solicita respingerea lui :P. Cum pot folosi si aceasta greseala din document?
3. Am obligatia de a depune intampinare cu 5 zile inainte sau nu este obligatorie in acest tip de proces? Pe citatie nu se mentioneaza obligativitatea depunerii intampinarii.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
laau, utilizator
Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 09:14, 23 Iunie 2012
1. Nu are nicio consecinta redactarea gresita in motivele de recurs a numelui dvs, de vreme ce citatia ati primit-o pe nume si adresa completa. in aceste conditii se va considera procedura completa la primul termen de judecata. Se poate face o rectificare a numelui, in sensul ca a fost o greseala de redactare.

2. Nici greseala din concluzia recursului nu va influenta decizia in recurs. Probabil ca in preambulul motivelor solicitarea este corecta, in sensul admiterii recursului. este tot o eroare de tehnoredactare. In recursul sustinut oral concluziile vor fi cel mai probabil cele corecte.

3. Puteti face intampinare prin care sa combateti motivele de recurs si sa solicitati mentinerea suspendarii conditionate.
Va multumesc pentru raspuns.

Intampinarea trebuie depusa in mod obligatoriu cu 5 zile inainte de termen? Sau se accepta depunerea ei si in ziua procesului?
Se accepta depunerea ei si in ziua termenului de judecata, dar este mai bine sa o depuneti cu cel putin 5 zile inainte.
Multumesc pentru explicatia detaliata, am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizari la actiunea principala OlteanM OlteanM Am inaintat o cerere de recurs pentru un dosar. S-a depus intampinare de catre partea adversa, iar acum as vrea sa vin cu niste precizari pe langa actiunea mea ... (vezi toată discuția)
Termen depunere intampinare recurs ContSters58822 ContSters58822 Daca paratul, castigand in fond, nu depune Intampinare la Recurs, dar cere amanare, motivat, care se accepta, primeste si un nou termen pentru Intampinare ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa mady2271 mady2271 Am avut un proces cu tatal fetitei mele pentru custodie totala, pensie alimentara si domiciliu stabil. 1.El a avut ca martora pe mama sa care a depus marturie ... (vezi toată discuția)