avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie Romana Pentru Pakistanezi
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie Romana Pentru Pakistanezi

Buna ziua, eu sunt un cetatean roman ce lucreaza in Austria, si am un coleg de lucru pakistanez ce are viza de sedere cu drept de lucru permanent pe teritoriul European.
Dansul vrea sa obtina cetatenia romana, dar momentan lucreaza in Austria.
Tinant cont de faptul k viza lui este definitiva si pe teritoriu European, ar fi posibil sa primeasca cetatenie romana? si daca da care sunt demersurile? Dansul chiar este interesat si ma tot roaga sa-l puna in contact cu cineva, insa nu stiu macar daca este posibil asa ceva. :sorry:
Cel mai recent răspuns: original4u , utilizator 22:45, 22 Iunie 2012
In primul rand nu exista o viza definitiva si valabila pe tot teritoriul european. Poate va referiti la o viza de lunga sedere in Schengen care e altceva.
In al doilea rand, nu exista un permis de munca valabil la nivel european ci doar permise de munca valabile la nivel national. A se exclude detinatorii de „carte albastra”!
In alt treilea rand, cetatenia română se acorda conform prevederilor legii interne române si nu este afectata decat in mica masura de reglementarile europene.
Pur si simplu Europa nu a ajuns la acel grad de integrare (aka federalizare) care sa permita cele enumerate mai sus.

Pentru ca respectivul cetatean pakistanez să obtina cetatenia română, acesta trebuie să locuiasca legal si continuu timp de 8 ani în România, să participe la cursuri de cultura, civilizatie si societate româneasca precum și să sustina un examen de cetatenie după cei 8 ani.

Deci are mai multe sanse sa obtina cetatenia austriaca decat cea româneasca.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Nici nu puteati fi mai explicit de atat, va multumesc foarte mult pentru timpul acordat. O zi buna in continuare, si multumesc din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria civila cu un cetatean indian Joana77 Joana77 Buna Ziua, Prietenul meu este de cetatenie indiana si am dori sa ne casatorim civil cat mai curand in Romania.Dupa casatoria civila am dori sa plecam ... (vezi toată discuția)
Dreptul la libera circulatie ue al unui cetatean turc cu permis de sedere in romania patruzeci patruzeci Buna ziua, Avem situatia urmatoare: cetatean turc, venit la studii superioare la zi de lunga durata in Romania cu pasaport valabil si viza asteapta sa i se ... (vezi toată discuția)
Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania ContSters326116 ContSters326116 Buna seara,am si eu 2 intrebari daca poate cineva sa imi raspunda.sunt cetatean turc,cu carte de rezidenta pentru membru de familie in romania si as vrea sa ... (vezi toată discuția)