avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc

buna ziua as dori sa-mi spuneti daca se poate urmatorul lucru:daca am intrat in concediul crestere copil si am optat pentru intoarcerea la locul de munca inainte de implinirea a un an de zile de la data nasterii copilului, pot sa ma intorc la un alt loc de munca? sau este necesar sa ma intorc la vechiul loc de munca pentru a primi stimulentul de insertie...si daca am optat pentru stimulentul de insertie direct, trebuie neaparat sa stau in ccc o luna de zile si dupa sa fac un alt dosar pentru stimulentul de insertie? va multumesc anticipat si astept un raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:34, 22 Iunie 2012
Nu are importanta locul de munca la care va intoaceti,dar trebuie sa intervina incetarea suspendarii la actualul loc de munca,sa va inceteze contractul de munca daca solicitati cu aceiasi zi cu acordul partilor si sa va angajati in alta parte.Nu trebuie sa stati in CCC. Dupa concediul de maternitate ,dumneavoastra hotarati daca vreti sau nu sa solicitati concediu si indemnizatie opentru crestere copil.Concediu se solicita de la angajator iar indemnizatie de la primarie.De stimulent beneficiati chiar daca nu solicitati CCC.
De stimulent ,oricum beneficiati pana la implinirea varstei de doi ani de catre copil,daca ati solicitat incetarea suspendarii contractului inainte de implinirea varstei de un an de catre copil.

1. De stimulentul de insertie puteti beneficia direct, fara sa mai intrati in CCC.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

Solutie:
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil cancuta cancuta Buna ziua, Pot sa ma întorc in concediu de creștere copil in condițiile in care imediat dupa terminarea concediului de maternitate m-am întors la ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie andreeaungur andreeaungur Daca nasc pe 15 iulie 2011 si ma intorc la munca la 1 iulie 2012 beneficiez de prima de insertie de 500 lei pana cand copilul va implinii 2 ani? (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)