avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA contract cu o singura firma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA contract cu o singura firma

Detin un PFA, care are contract si a amis facturi unei singure firme timp de un an de zile.Sunt si angajat la acea firma ca reprezentant vanzari iar contractul este pentru consultanta tehnica. Vreau sa stiu daca este in regula, daca este vreo incompatibilitate.Multi zic ar trebui sa emiti facturi catre alte firme, nu la una singura.
Cel mai recent răspuns: Manea S. Alexandru PFA , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 09:20, 2 Iulie 2012
Nu cred ca cineva poate impune sa aveti mai multi clienti. Cred ca orice firme isi doreste sa aiba cat mai multi clienti. Problema poate fi numai la firma la care sunteti salariat, daca nu cumva intrati in conflict de interese.



Problema mare nu e legata de faptul ca exista un singur contract cu o singura firma ci faptul ca esti si angajat al firmei cu care e contractul semnat de PFA. Nu e vorba de incompatibilitate e vorba aici de munca dependenta
Cel mai simplu e sa va faceti un alt contract de colaborare/sa refaceti contractul de colaboare cu fima la care sunteti angajat si sa treceti si pozitia de reprezentant vanzari. Incompatibilitatea aici apare. Am avut si eu o situatie asemanatoare si cand a venit controlul am luat amenda pentru lucrul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilieri juridici vs. persoana fizica autorizata marcusb marcusb am o nelamurire si va rog sa ma ajutati, anume: profesia de consilier juridic este incompatibila cu PFA-ul? In statutul consilierilor se spune ca este ... (vezi toată discuția)
Angajat dar si prestator de servicii pfa popescu leontina popescu leontina va rog sa va spuneti punctul de vedere in urmatorul caz. Sc are angajata o persoana cu contract individual de munca. Aceeasi persoana are contract prestari ... (vezi toată discuția)
Pfa activitate dependenta sau independenta? LoredanaSTG LoredanaSTG Buna ziua, revin cu o problema spinoasa: activitate dependenta sau independenta? Sunt PFA platitoare de TVA si am doi clienti. Unul dintre acestia imi asigura ... (vezi toată discuția)