avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai pot recupera banii de la partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai pot recupera banii de la partaj?

Am deschis divort in sept 2011 si m-am mutat din apart.comun intr-un ap inchiriat impreuna cu fetita de 11 ani. Imediat ,sotul a deschis partaj.In prezent divortul s-a finalizat cu acordarea custodiei exclusive mie,dar la partaj fostul sot nu a achitat taxa de timbru judiciar, iar dosarul a fost inchis.Problema este ca ptr acest partaj eu am achitat separat 4000 lei onorariul avocatului meu, care nu a avut grija sa puna chitantele la dosar [avea de gand sa le ataseze spre finalul procesului,chiar mi le-a dat mie sa le pastrez ] si asa nu mai pot cere cheltuieli de judecata. Ptr mine este o suma f mare si vreau neaparat sa o recuperez, mai ales ca nu au trecut decat 10 zile de la inchiderea dosarului.Spuneti-mi, va rog, cum ar trebui sa procedez? Avocatul mi-a propus sa folosim acele chitante ptr un nou dosar de partaj pe care sa-l deschid eu in toamna, fara sa-i mai achit un alt onorariu. Este posibil asa ceva? Va multumesc din suflet!
Cred ca ar fi bine sa introduceti dvs actiunea de paartaj cat mai curand, daca se poate chiar sapt viitoare.
Inconvenientul ar fi ca trebuie sa achitati dvs taxa de timbru care nu a fost achitata de fostul sot.
Termenul probabil va fi sapt viitoare.
Asa cred ca toate partile vor fi multumite.
E posibil. Iar genul acesta de avocat nu e de lepadat. :)
Eu zic sa ascultati sfatul avocatului dvs. si sa deschideti noul proces in toamna, dupa 1 septemrie cand va intra in vigoare Noul Cod de procedura civila. Se va solutiona mult mai repede procesul. Puteti folosi chitantele, sigur.
Multumesc pt raspunsuri. ! .... Si eu suspectam avocatul de rea-credinta...! Daca nu mai treb sa-i platesc din nou onorariul,atunci sper ca pana in toamna sa pot strange banii ptr taxa de timbru judiciar,deci as fi preferat sa deschid eu partajul ,dar in luna sept. Asa mi-a sugerat si avocatul. De ce sa-l deschid imediat?Nu as vrea sa mi se ceara anumite taxe si sa fiu luata prin surprindere ca nu am acesti bani.E gresit cum procedez?

Mai vreau sa spun ca am parasit apartamentul ptr linistea copilului, fostul sot nu discuta nimic cu mine ci traumatiza fetita care ramanea singura cu el cand eu eram in garzi la spital.Astazi copilul a primit premiul 1 la festivitatea scolara, sunt ffff multumita, s-a ambitionat mult ,chiar daca nu mai avem confortul de acasa. Daca am obtinut custodia exclusiva exista posibilitatea ca judecatorul sa decida sa ramanem noi in casa -ptr stabilitatea fetitei, in primul rand, avand in vedere ca si el are bani ptr jum de ap dar si eu am sa-i ofer aceeasi suma? Sau il va lasa pe el in casa si noi sa plecam ...pe drumuri?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere in fosta locuinta dupa divort ContSters256479 ContSters256479 Buna ziua! Am deschis divort anul trecut,am plecat cu fetita intr-un apart inchiriat imediat dupa o sapt,deoarece situatia devenea tot mai grea si aveam ... (vezi toată discuția)
Avocat-nelamuriri dodorel62 dodorel62 am contactat un avocat in urma cu 4 luni pentru a ma reprezenta intr-o actiune iesire din indiviziune.acesta mi-a spus ca trebuie simultan sa introduca si ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar in partaj ContSters256479 ContSters256479 Buna seara! Am deschis un proces de partaj in care eu si fostul sot avem de impartit un apartament si bunurile mobile din acesta.La cererea avocatului am luat ... (vezi toată discuția)