avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salarii

Buna ziua,am o rugaminte, se poate un angajator sa-ti faca contract de munca si dupa o perioada de proba de 2 sapt sa nu-ti dea banii?Adica contractul sa nu fie inregistrat la ITM? Cum se poate afla?Sunt colegi care au semnat contr individual de munca iar dupa 2 sapt le-a spus sa-si dea demisia,ei{angajatorul } nu ii vor plati ci doar le va acorda bonuri de masa
Este posibil asa ceva,si unde si cum pot face plangere.
Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 22 Iunie 2012
Posibil este, dar nu si legal .. sesizarea o puteti depune la ITM si/sau Inspectia Muncii.

Angajatorul este obligat sa va plateasca salariul pana la data incetarii raportului de munca...altfel spus, pe intreaga perioada lucrata.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data afara fara nici o notificare dupa 1 sapt. de munca, nu vor sa ma plateasca, cui ma adresez?? lucylle lucylle Buna ziua.Am angajata la asociatia environ pt o per nedet. cu o per. de proba de 30 zile. Prima saptamana a decurs perfect, am si iesit la un team building ... (vezi toată discuția)
Va rog mult daca ma puteti ajuta! - plata partiala salariu cu bonuri de masa beta88 beta88 Va rog mult daca ma puteti ajuta in urmatoarele situatii: -sunt angajat(part-time 4 ore la fiecare) la 2 firme diferite,dar pe acelasi post(manipulant)una ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa taiate de angajator pt luna lucrata Simona Diana Simona Diana Buna ziua, In data de 23.07 am depus solicitarea de incetare a contractului de munca, contract pe perioada nedeterminata, cu data de 1 august, cu acordul ... (vezi toată discuția)