printr-o plangere impotriva unei Incheieri de Carte Funciara , daca va fi admisa , pot cere constatarea nulitatii absolute a Incheierii respective si radierea inscrierilor facute prin aceea incheiere?
ma poate ajuta cineva cu un model de plangere?
multumesc
Activitatea de carte funciară are caracter necontencios deoarece potrivit art.331 cod procedură civilă , şi următoarele, nu se tinde la stabilirea unui drept potrivnic faţă de o altă persoană. Se vor aplica principiile şi regulile specifice acestei proceduri. Deci, d-voastră trebuia să solicitaţi în instanţă, rezolvarea problemei prin procedura necontencioasă, respectiv art.331-339 c.p.c.
OCPI nu are calitate procesuală decât în litigiile în care este vorba de propriul patrimoniu. (conf. deciziei 72-2007, mai sus arătată). Puteţi solicita menţinerea în cauză a OCPI , nu ca pârâtă ci doar c parte, pentru opozabilitate, deoarece această instituţie face aplicarea efectivă a L.7-1996.
Instanţa, potrivit rolului activ, trebuia să vă întrebe cu cine înţelegeţi să vă judecaţi. Dacă nu aveţi un alt pârât, faţă de OCPI , PLÂNGEREA SE VA JUDECA PE CALE NECONTENCIOSÃ.
Felicitari sunteti prima pers care da raspuns util subliniind ca e o procedura contencioasa desi am intrebat avocati . Si eu am facut plangere pt ca mi au inscris sentinta penala a vanzatorului de care nu am stiut ca a sters prin falsuri o ipoteca dandu mi titlul curat de sarcini. Primind intampin Ocpi sa cer si judeca in lipsa si sa fac rasp la intimp? Pot sa cer radierea inscrierii fiindu mi inopozabila sentinta intrucat tert de buna credinta?
E util sa chem si vanzat care e falit sau creditorul ipotecii care a cerut constatarea falsului? Fiind deja pe rol o actiune civila inaintata de credit ipotecii vanzatorului prin care a cerut reinscrierea ipotecii lor in titlul meu curat de sarcini , act susp ca urmare a act penale concluse cu constat falsului si inscr sent pen are vreun sens sa citez parti? Nu pot cere simplu radier inscr sent intrucat nu ma priv titlul meu e distinct?