avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plangere impotriva incheierii de carte funciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plangere impotriva incheierii de carte funciara

In baza unui act de adjudecare la executare silita,am solicitat inscrierea provizorie la ocpi.OCPI mi-a respins cererea pe motiv ca debitorul nu a achitat taxa de transfer de proprietate.Am facut plangere impotriva incheierii de CF la judecatori in baza art 31 din legea 7,a cadastrului.Desi plangerile impotriva incheierii de CF se solutioneaza fara citarea partilor,instanta a cerut OCPI sa trimita intampinare.OCPI a solicitat sa mi se respinga cererea pt ca nu au calitate procesuala pasiva.INSTANTA mi-a respins cererea pe aceasta exceptie invocata de OCPI ,CA NU AU CALITATE PROCESUALA PASIVAsi a fixat un termen pt judecarea in procedura necontencioasa a fondului.A doua zi,am primit instiintare sa ma prezint la aceasta data in calitate de INTIMAT ? in proces cu OCPI.!!! Pana atunci,care este parerea dv ?MULTUMESC.


[Mesaj editat - 2.6 din regulament]
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ieseugenia , utilizator 08:02, 1 Octombrie 2014
OCPI nu are calitate procesuala pasiva in procesele de carte funciara (vezi Decizia 72/2007 a ICCJ in interesul legii ).Instanta a considerat procedura necontencioasa si a fixat termen de judecata .Asteptati solutia finala.
Multumesc pentru raspuns.Numai ca,actiunea mea nu a fost indreptata impoltriva OCPI,ci impotriva incheierii de carte funcira,care,conform art 31 ain 3 dinlegea 7/1996,plangerea impotriva incheierii de carte funciara-care nu este indrepatata impoltriva OCPI ci a registratorului care a a facut incheierea-se solutioneaza FARA CITAREA PARTILOR,dora pe acte.Judecatorul a gresit cand a cerut intampinare OCPI pe care eu nu l-am dat in judecata tocmai pentru ca nu are cal;itate procesuala pasiva.iNTAMPINAREA POATE FI DEPUSA DOAR DE PARTI IAR OCPI nu este parte ,pentru ca eu nu am chemat OCPI in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia lxxii (72)/2007 - lipsa calitatii procesuale a ocpi Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cauzele ce au ca obiect plangerile privind cartea funciara intemeiate pe dispozitiile art. 50 din Legea nr. 7/1996, republicata, ICCJ a considerat, prin ... (vezi toată discuția)
Plangerea impotriva incheierii de carte funciara msz msz Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul in interesul legii promovat de catre Procurorul General al Romaniei si a statuat faptul ca Oficiul de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara - calitate procesuala pasiva Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna ziua! Asa cum va spuneam intro postare mai vache, o cunostinta a adjudecat la licitatie, intr-o executare silita, un imobil care nu avea carte ... (vezi toată discuția)