avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta dintre terenuri pentru edificatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta dintre terenuri pentru edificatie

Salut tuturor.
As vrea sa Va intreb care este distanta care trebuie sa fie pastrata dintre doua terenuri avand un proiect (in gand nu AC) de a construi o cladire.
Eu am un teren si am la stanga tot asa ca la dreapta vecinii care au ridicat casele dar cu o distanta foarte mare dintre casele lor si a mea care vom construi.
Terenul meu este 13*25 m si daca as trebui sa pastrez o mare distanta imprejurul casei mi se pare cam greu...:((
Sper ca informatile sunt destul de suficienti, daca nu o sa incerc sa va spun mai mult.

Va multumesc :D
Fra
Cel mai recent răspuns: minel1950 , utilizator 02:58, 11 Ianuarie 2009
Va multumesc pe toti e foarte util tot ce ati spus
In plus, in cazul in care vecinii sunt intelegatori, acestia pot emite declaratii notariale in care sa isi exprime acordul pentru ca dvs sa construiti ziduri cu ferestre chiar la distante mai mici decat cele prevazute de codul civil.
Ar trebui sa tineti cont de orientarea terenului fata de punctele cardinale, astfel incat sa va ramana cat mai mult teren liber , neocupat de constructii pe latura sudica sau vestica a casei pe care intentionati sa o edificati. In acest fel curtea casei va fi insorita sau macar luminata.
Distanta minima fata de limita de proprietate dintre Dvs. si vecini este de 60 cm, daca aveti pe peretele dinspre vecin doar geamuri de camara, debarale, bai (geamuri mici cu parapet inalt de peste 1.50 m) si de 1,90 m daca aveti geamuri normale, terase sau balcoane spre vecinul respectiv (atentie ! : de la mana curenta a teraselor si balcoanelor)
Daca peretii spre vecini sunt plini, adica nu aveti ferestre, puteti sa va apropiati cu peretii constructiei la 5 cm de limita de proprietate, cu conditia sa aveti acoperisuri cu pante de scurgere spre strada si spre curtea Dvs. nu spre vecini.
Ceea ce sustine distinsa Diana PERSA mai sus se poate intoarce impotriva Dvs. : daca vecinul care a dat declaratia notariala vinde casa, noul proprietar va poate ridica pe aliniamentul gardului dintre Dvs. si el , in fata ferestrelor Dvs. niste panouri opace care sa va impiedice sa vedeti la el in gradina si in curte...si s-ar putea sa nu mai aveti lumina naturala suficienta in incaperile deservite de acele ferestre !
In principiu nu ar trebui ca distanta dintre casa Dvs. si constructiile existente sa fie mai mica de 3.00 m, dar s-ar putea ca regulamentul local de Urbanism sa va impuna ca aceasta distanta sa creasca la jumatate din inaltimea constructiei cea mai inalta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre cladiri paul_anita paul_anita in anul 1991 am cumparat un teren pe care am construit o casa p+2e+m (finalizata in 2001 )care se afla la o distanta de 1.80m (in zona parterului ) fata de ... (vezi toată discuția)
Intretinerea peretelui casei in hat cu vecinul romeo mart romeo mart Am un imobil in care peretele vecinului este pe hat (la limita de proprietate asa incit peretele este linie de hotar . De la peretele casei este gradina ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate vgeorge vgeorge am un vecin care sa facut fereastra spre curtea mea desi nu avea acordul meu si nici casa lui nu e prevazuta in proiect cu fereastra spre curtea mea.Mentionez ... (vezi toată discuția)