gmancila a scris:
Conform ’’HG 44 din 2004 pt aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 571 din 2003 privind Codul fiscal’’
Norme metodologice nr.45, pct (2) În cazul în care în acelasi bloc o persoana fizica detine în proprietate mai multe apartamente, pentru calculul impozitului pe cladiri, majorat potrivit prevederilor art. 252 alin. (1) din Codul fiscal, fiecare apartament este asimilat unei cladiri.
:(
ART. 252 (1) Daca o persoana fizica are în proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, impozitul pe cladiri se majoreaza, in functie de ordinea dobandirii sau a declararii de catre contribuabil.
:(
da, eu detin doua apartamente in acelasi bloc DAR am un singur contract de vanzare-cumparare la aceste apartamente. adica e ca si cum as avea doar unul, indata ce nu pot vinde separat.. va multumesc ca v-ati petrecut timp sa-mi gasiti raspuns la intrebarea mea dar nu ma ajuta...poate nu am fost inteleasa sau poate nu ati citit toata discutia... va atasez sa cititi ce am raspuns cuiva de aici:
Am inteles perfect dar eu as vrea sa stiu daca exista vreo modalitate de a modifica contractul de vanzare-cumparare astfel incat sa figureze ca un singur imobil sau sa fac contracte separate pentru fiecare imobil in parte ca sa pot vine individual la un moment dat. Desi apare in contract ca detin doua apartamente, nu pot vinde unul fara celalalt. Mi-ar conveni foarte tare sa pot vinde doar unul dintre ele daca as putea modifica contractul sau emite doua pentru fiecare dintre apartamente si nu m-ar deranja sa stiu ca platesc impozite pentru o a doua locuinta dar in acelasi timp pot vinde doar unul dintre ele cand vreau.. Repet ca asa a fost construita cladirea si nu s-au facut modificari niciodata. Va multumesc.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...