avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament prima casa

Buna ziua. Daca o persoana a achizitionat impreuna cu sotul un apartament in anul 2009 prin programul prima casa iar anul acesta au divortat, care sunt sansele fiecaruia sa preia proprietatea integrala a acestui apartament?. Creditul bancar este pe numele sotiei, sotul e coplatitor. Pe contract apar amandoi cu aceleasi drepturi. Ce acte ar trebui depuse la banca pentru a putea prelua doar unul din ei acest apartament ,si implicit creditul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 9 August 2012
In acest caz , numai instanta va ajuta. Nu e dupa cum vrea doamna pt ca solutii exista. Banca e interesata sa-si primeasca banii, nu sa ajunga sa execute silit, deci daca sotul se incadreaza cu veniturile pt a prelua creditul, banca nu va avea nimic impotriva.
Sotul poate cere si primi cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost partaj gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca se doreste un partaj dar fostii soti nu se inteleg asupra bunurilor si se ajunge la instanta, care ar fi costurile?Am inteles ca se pune un ... (vezi toată discuția)
Partaj casa prin programul prima casa ramira36 ramira36 divortam si avem o casa achizionata prin programul prima casa precum si un credit de consum pentru renovarea acestei case si achitionarea de bunuri necesare ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)