avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cost partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cost partaj

Buna ziua. Daca se doreste un partaj dar fostii soti nu se inteleg asupra bunurilor si se ajunge la instanta, care ar fi costurile?Am inteles ca se pune un procent asupra valorii bunurilor puse in discutie.Ce se intampla insa in cazul in care este vorba de :
-un apartament achizitionat prin Prima Casa in 2008 la care s-au platit doar 4 ani
-credite in banci si la alte firma specializate...
Cum se impart acestea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2012
andreigrigoriu, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:45, 19 August 2012
taxa de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile dezbatute.
Daca dumneavoastra solicitati sa va fie atribuita spre exemplu 50% din valoarea masei partajabile, veti timbra la aceasta valoare, daca sotul va contesta aceasta cota parte, va trebui si acesta la randul sau sa timbreze la valoarea contestata, valoare ce doreste sa ii fie atribuita acestuia.
aDICA 3% din cat solicita fiecare parte?
Daca sotul doreste intregul apartament si sa preia creditul (desi e coplatitor, titular fiind sotia care nu mai poate achita rata nemaiavand serviciu) trebuie sa plateasca 3% din 35000 euro cat a fost estimat apartamentul la momentul cumpararii ?
Cum se stabilesc insa procentele pentru credite? De ex , sotul are un credit in valoare de 25000 lei, sotia un credit de 4000 euro ,amandoua cu probleme la plata(restante) cum se impart acestea?
3% din valoarea masei de impartit. Estimati cat valoreaza acum imobilul si timbrati la valoare.
Daca instanta apreciaza ca trebuie sa imbrati in plus, va cere sa timbrati suplimentar.
In legatura cu creditele pare simplu.. fiecare ramane cu al lui si se va cere ca sulta cuvenita sotiei pt plata ratelor la ap sa fie diminuata cu diferenta dintre credite.
Daca sunt probleme la plata creditelor, vor fi probleme si la preluarea ratei de catre sot si pana la partaj, mai e un risc.. ca unul din creditori sa ceara executarea silita pt neplata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare ContSters6135 ContSters6135 Am o speta si nu prea stiu cum sa o rezolv. In timpul casatoriei, sotul a contractat 2 credite pt. nevoi personale. In unul el este imprumutatul, iar in ... (vezi toată discuția)
Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Divort , partaj, taxa de timbru aferenta , termenul legal de intabulare a imobilului provenit din partaj ? ziarediverse ziarediverse Pt. divort sau partaj , se plateste taxa de timbru si daca da ,cum se calculeaza sau cum se stabileste aceasta, in ce procent din ce ( patrimoniu ) ? ... (vezi toată discuția)