avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Despre TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Despre TVA

Am facut transport pentru o firma din Bulgaria care si acea firma este platitoare de TVA,doresc sa intreb cine plateste TVA si daca se intocmeste factura cu TVA sau este scutita de TVA. multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 18:43, 24 Iunie 2012
Problema cu transportul este relativ delicata in ceea ce priveste TVA. Daca transportul a fost aferent unui export atunci TVA este zero (scutit). Daca este aferent altei activitati TVA este 24%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva la export marfuri ? cornel_t12 cornel_t12 Bunaziua, Va rog, cineva care s-a mai lovit de situatie si stie: o persoana juridica romana (SRL) inregistrata in scopuri de TVA (platitoare de TVA) face ... (vezi toată discuția)
Factura pentru transport extern simona slatineanu simona slatineanu pentru transport extern de marfa si persoane cum se intocmeste factura cu TVA sau fara ? transportatorul este firma din RO,clientul din Italia cursele se ... (vezi toată discuția)
Factura transport -trebuie declarata in declaratia 390 ? NeliDede NeliDede Buna ziua,intampin o problema...am o factura de transport in valoare de ex.200 euro, de la un furnizor din Bulgaria.(Mentiune: valorile de la acest furnizor ... (vezi toată discuția)