avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata partiala intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata partiala intretinere

Sunt chirias intr-un apartament din Bucuresti, fara acte legale. La lista de plati de pe luna curenta a venit sa platesc, in suma de 100 RON, reparatii terasa. Atat proprietarul apartamentului, cat si eu nu avem intentia de a plati aceasta cheltuiala, din varii motive.

Am incercat sa platesc doar cheltuielile curente, fara reparatiile la terasa, insa fara succes, administratoarea blocului mi-a transmis ca nu pot plati partial. Exista posibilitatea prin lege sa platesc partial cota la intretinerea lunara?
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
ContSters255863, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:50, 27 Iunie 2012
Dar atunci cand ati platit suma de 100 lei fond de reparatii, administratora v-a eliberat chitanta separata?. Daca la rubrica explicatii de pe chitanta nu apare ceva legat de plata reparatiilor inseamna ca ati platit intretinerea curenta. Apropos, cand ati negociat ce trebuie sa achitati la intretinere cu proprietarul a venit vorba de reparatii la imobil ?. :O

Tare mi-ar place si mie, ca atunci cand trebuie sa platesc pentru reparatia terasei sa inchiriez unui fraier care dupa ce achita o suma grasa sa il zbor afara si sa caut alt fraier pe care sa il pacalesc iar , si iar ... . B-)
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
johnpescar, utilizator
@johnpescar
Tare mi-ar place si mie, ca atunci cand trebuie sa platesc pentru reparatia terasei sa inchiriez unui fraier care dupa ce achita o suma grasa sa il zbor afara si sa caut alt fraier pe care sa il pacalesc iar , si iar ... .

Inseamna ca nu ati citit ceea ce a scris @Gabysh "sunt chirias intr-un apartament din Bucuresti, fara acte legale" , daca "fraieru" va trage o teapa de cateva sute de lei si se mai duce si pe la circa financiara ca nu ati inregistrat contractul, ramane tot "fraier"?#-o
Nu am negociat nimic cu proprietarul apartamentului. I-am transmis situatia exacta si a refuzat sa plateasca. Ma doare in cot daca vrea sau nu sa plateasca.

Ceea ce ma intereseaza este sa platesc ce am consumat. Insa, pe chitanta tantea doreste sa-mi scrie doar plata partiala. Am sa incerc din nou sa-i transmit de Legea 230/2007, specificata mai sus.

O ultima intrebare, daca intentionez sa cumpar un apartament exista posibilitatea ca la cererea scrisa catre administratorul blocului respectiv, din partea unei persoane din afara, sa-mi transmita daca proprietarul este la zi cu plata la intretinere?
Conform legislatiei in domeniu la cumpararea unui apartament este obligatorie adeverinta din partea Asociatiei din blocul in care este apartamentul ca nu are datorii la intretinere. Absenta acestei adeverinte atrage nulitatea contractului de vanzare-cumparare.
In cazul in care doriti sa cumparati un apartament, proprietarul nu poate vinde fara adeverinta ca nu are datorii, iar actele intocmite fara aceasta adeverinta sunt nule.
In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, vanzarea se poate face numai daca in contract este pusa o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reparatiile pe acoperisul blocului ifrimflorentina ifrimflorentina Mama mea a cerut ajutorul asociatiei pentru repariile de pe bloc(locuieste la ultimul etaj)curge in casa atunci cand ploua iar asociatia a spus ca ea trebuie ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis bloc nick_italianman nick_italianman Cum se calculeaza cota individa la plata reparatiei unui acoperis de bloc pt. fiecare apartament.Sunt obligat prin lege sa platesc la renovarea acoperisului ... (vezi toată discuția)