avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nedumerire: m-a condamnat Curtea de apel \"la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nedumerire: m-a condamnat Curtea de apel "la locul de munca"??!!

Am avut un proces cu angajatorul privind concedierea ilegala (art. 61 lit. c).
Dupa terminarea procesului, instanta de fond constata ca am fost concediat ilegal deoarece concedierea pe "motive medicale" s-a facut doar in baza fisei de aptitudini eliberata de medicul unitatii, fara o decizie a organelor competente de expertiza medicala.
Sentinta stabilea faptul ca decizia a fost ilegala si in esenta :
1)-anuleaza decizia de concediere
2)--reintegrarea pe functia detinuta anterior emiterii deciziei
3)-obliga parata sa plateasca reclamantului despagubiri egale cu salariile indexate,majorate si recalculate si celelalte drepturi de care a beneficiat de la data emiterii deciziei pana la data reintegrarii efective
Parata face recurs si Curtea de apel , de data asta constatand ca nu s-a respectat procedura concedierii ( in sensul punerii la dispozitie a listei cu posturile disponibile la data emiterii deciziei) stabileste:
-modifica in parte sentinta recurata in sensul ca admite in parte actiunea
-dispune reintegrarea reclamantului intr-un loc de munca corespunzator cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina muncii
-mentine restul dispozitiilor
-irevocabila
Dupa o perioada de peste un an de la pronuntarea Deciziei Curtii de apel si dupa multe solicitari din partea mea (inclusiv actionarea in penal si solicitarea executarii silite) de a se pune in aplicare hotararile instantelor, parata imi trimite acasa o adresa prin care ma invita la sediul sau in vederea reangajarii in postul de betonist necalificat.
Mentionez ca eu sunt absolvent al Facultatii de constructii Bucuresti cu "diploma de stat" din anul 1980 si de atunci am indeplinit in aceasta unitate functiile urmatoare : sef schimb, sef atelier, sef sectie, sef compartiment ctc-laborator, sef serviciu productie, sef sectie cariera exploatare piatra constructii si agregate minerale.
Cine ma poate lamuri acum ce-i de facut dupa gafa Curtii de apel ?
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
rosu gheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 30 Iunie 2012
Chiar daca recurenta a cerut sub aceasta forma modificarea sentintei la recurs, Curtii de apel?
Curtea trebuia sa tina cont si de cererea de chemare in judecata , chiar daca recurenta a solicitat altceva ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere crystina-76 crystina-76 Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva. Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat acuta acuta Buna ziua.Va prezint urmatorul caz la care va rog sa ma ajutati:Am avut o concediere individuala in anul 2009 si in urma unui recurs datorita unor vicii de ... (vezi toată discuția)