avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Certificat de atestare fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Certificat de atestare fiscala

Buna ziua

Am o nelamurire : certificatul de atestare fiscala ptr bugetul de stat este valabil 20 de zile lucratoare sau calendaristice?

Certificatul ptr taxele locale este valabil in continuare 30 de zile ?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:29, 25 Iunie 2012
1. Certificatul de atestare fiscala emis de catre autoritatile fiscale DGFP- , privind obligatiile fiscale datorate bugetului general consolidat , este valabil pana la 30 zile pentru persoanele juridice si pana la 90 de zile pentru cele fizice :
Art 112 - cod de procedura fiscala :
(4) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii cererii şi poate fi utilizat de persoana interesată pe o perioadă de până la 30 de zile de la data eliberării. În cazul persoanelor fizice, perioada în care poate fi utilizat este de până la 90 de zile de la data eliberării. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricărui solicitant.

2. Certificatul fiscal emis de catre autoritatile publice locale:
- daca este emis pana in data de 25 ale lunii este valabil pana la sfarsitul lunii in care a fost emis
- daca este emis intre 25 ale lunii si sfarsitul ei , este valabil pana la sfarsitul lunii urmatoare emiterii:
art 113 - cod de procedura fiscala:
(3) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării și poate fi utilizat de contribuabil pe toată perioada lunii în care se emite. Certificatul de atestare fiscală emis în intervalul cuprins între data de 25 a lunii și finele lunii este valabil pe toată perioada lunii următoare emiterii. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricărui solicitant.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul fiscal de la locale cool123 cool123 buna ziua , in cazul unui certificat fiscal privind impozitele si taxele locale valabilitatea certificatului este cea data de catre emitent sau cea din codul ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina cu fiscal din octombrie 2014 (!) georgetzop92 georgetzop92 Am o intrebare. Am achizitionat o masina fara fiscal, proprietarul a zis ca imi trimite saptamana viitoare fiscalul cu valabilitate 1-30 octombrie. Se poate ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de atestare fiscala ltmocanu ltmocanu Buna ziua. Am facut cerere pe 27 iulie pentru un certificat de atestare fiscala si cand mi l-au dat am vazut ca expira pe 31 iulie. Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)