avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Verificare obligatorie a instalatiei de gaze naturale
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Verificare obligatorie a instalatiei de gaze naturale

Buna ziua,

Am gasit azi, lipita pe usa blocului, o foaie scoasa la imprimanta, completata in unele locuri cu pixul (adica o data, un nume si un numar de telefon), prin care noi, locatarii, eram instiintati ca la data mai sus mentionata va veni cineva de la gaze pentru a face verificarea instalatiei din apartamente.
Si se mai specifica ceva: Pretul verificarii va fi regasit in urmatoarea factura de gaze. Nu cat costa, ci doar ca se va plati la urmatoarea factura. Hmmm...

Intrebarea mea este urmatoarea:
Stiu ca instalatiile de gaze trebuiesc verificate periodic, dar de ce mi se impune sa fac aceasta operatie cu o anumita firma (aici furnizorul de gaze), iar apoi mi se cer si bani pentru acest serviciu NESOLICITAT?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 00:05, 29 Iunie 2012
pt ca este obligatorie aceasta verificare si costul acesteia se imputa beneficiarului. asta este legea in vigoare si este f restrictiva datorita pericolului unor posibile erori facute de firme terte. ce este mai important este ca legea permite oprirea gazelor catre dvs daca nu faceti aceasta verificare.
Am inteles. Daca-i ordin, cu placere. Sau "Vrei, nu vrei, bea, Grigore, agheasma". :)

Multumesc pentru raspuns. Stiam ca e obligatorie verificarea, dar nu stiam ca se poate ajunge si la oprirea gazelor.
Mi se pare totusi un pic fortata somatia de a permite accesul pe proprietatea privata a cuiva care-ti face o lucrare ce n-ai solicitat-o si sa-ti ceara si bani pentru asa ceva.
Daca o instalatie de gaz nu este verificata, respectiv nu i se da aviz ca este in parametrii functionali, livrarea de gaz este oprita pana la efectuarea verificarii.
Nu este nimic fortat, somatia de care vorbiti este de fapt o notificare, vreti sa ii dati curs bine, nu vreti se opreste gazul pentru ca, pana la efectuarea verificarii, se considera ca prezinta riscuri in exploatare. Cu siguranta in contractul de furnizare a gazelor aveti o clauza prin care furnizorul isi creaza dreptul de a verifica instalatia, contra cost bineinteles.
Nu sinteti obligat sa faceti verificarea cu firma respectiva (cred ca ati fost instiintat cu citeva luni mai inainte odata cu o factura de gaz, cel putin asa mi s-a intimplat mie). Dar cautind pe internet firme autorizate pentru aceasta verificare n-am gasit nici in orasul unde locuiesc nici in zone apropiate, doar in Bucuresti. Asa ca am fost nevoit sa fac verificarea cu firma E.ON si
m-a costat 26 de lei pentru fiecare intalatie (aragaz si centrala).
Eu am cautat acesta lege si nu am gasit o niciunde,cred ca este vorba mai degraba de regulamentul lor de ordine interioara si nu cred ca are statut de lege

Alte discuții în legătură

Documentatie tehnica gaze gelutzu30 gelutzu30 Buna ziua . Am primit o notificare de la ENGIE ca imi expira verificarea tehnica la gaze dar in sistemul lor nu figurez cu aparate de combustibili gazosi puse ... (vezi toată discuția)
Distrigaz ancanina ancanina Verificare instalatiei de gaz din 2 in 2 ani! (vezi toată discuția)