Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca sunt pfa si am si cim, in perioada cat am concediu pre si postnatal mai pot emite factura pe PFA ( cim-ul va si suspendat).
Multumesc anticipat
Nu a afirmat nimeni ca nu beneficiaza de cm!
Insa,beneficiaza de concediu de maternitate doar pt. cim....In cazul activitatii independente asigurarea pt. concedii si indemnizatii de boala este facultativa,iar cei ce au deja cim nu mai incheie si pt.PFA,atentie vorbim despre asigurarea pt. concedii si indemnizati de boala(0,85%din venit)nu despre contributia la sanatate(5,5%)deci pt. aceasta activitate nu beneficiaza de cm.
ca si pfa a platit 0.85% concedii si indemnizatii, deci ar trebuie sa beneficieze de concediu pre si post natal.
pe mine ma intereseaza daca:
- in concediul pre si post natal pe PFA mai poate presta activitatea( pe cim e clar ca contractul va fi suspendat)
- daca a platit cei 0.85% de ce nu ar beneficia de concediu de maternitate si pe pfa ( se poate inregistra concediul demical pe PFA)
cand v-a intra in cic ambele activitati vor fi suspendate.
multumesc anticipat.
De concediu beneficiaza oricum,pe baza contractului de munca,dar daca a platit si pt.PFA cei 0,85%si este asigurata,atunci va putea primi indemnizatie de cm si pt. activitatea independenta.
In contextul in care am crezut initial ca nu s-a incheiat asigurarea ,fiind facultativa ,am afirmat ca nu beneficiaza de cm si indemnizatie la PFA.
Poate presta activitate ca si PFA pe timpul cm,pt. ca asa cum mentionam,plata indemnizatiei de cm nu este conditionata de inexistenta unui venit.