avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... 1 iulie / CAS & CASS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

1 iulie / CAS & CASS

PFA sistem real. Sunt la zi cu platile in formatul actual.

Concret, ce trebuie sa facem dupa 1 iulie legat de pensii si asigurari sociale?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: brenduta , utilizator 16:19, 4 Iulie 2012
Declaratiile si platile se vor depune/ face la finante, pentru cele 2 contributii.
Cititi articolul:
www.avocatnet.ro/content/art...
Da, multumesc. Asta am inteles.

Dar concret, trebuie sa merg (daca da pana in ce data) sa mai completez ceva formulare? Sau se preiau toate informatiile de la CAS si CASS.

multumesc.
tome_ionica a scris:

Da, multumesc. Asta am inteles.

Dar concret, trebuie sa merg (daca da pana in ce data) sa mai completez ceva formulare? Sau se preiau toate informatiile de la CAS si CASS.

multumesc.


Aceasta nelamurire o am si eu. Daca stie cineva cum se va proceda, practic, asteptam lamuriri. In special ma intereseaza cum se va plati sanatatea si in ce cont deoarece pana acum plateam in contul casei de asigurare, lunar, online.
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
"Conturile bugetare unde se vireaza contributiile sociale datorate de catre persoanele fizice se gasesc pe pagina de Internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa: www.anaf.ro."
din cate retin, codul fiscal spune ca, odata cu emiterea deciziei de impunere, se va preciza, pe lg impozitul pe venit care tb achitat, si contributia cass (este cazul salariatului care este si pfa, si care nu plateste cas pensii). pana acum, nicio decizie de impunere nu a precizat acest cuantum si nu a evidentiat separat aceasta contributie (cass). in baza carui act norm tb depusa declaratie pt plata cass la casa de sanatate?

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Plata cas si cass pt. venituri din activitati independente stefanelul stefanelul Buna ziua, Sunt o persoana fizica neautorizata care obtin venituri din activitati independente pe baza unui contract de prestari servicii de publicitate pe ... (vezi toată discuția)
Compensare cas si cass palinciprian palinciprian Buna ziua, Sunt titularul unei Intreprinderi Individuale si m-am intalnit cu o problema la finante, si va cer ajutorul. Am depus declaratie ... (vezi toată discuția)