avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mici modificari in apartament
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mici modificari in apartament

Bucataria comunica cu balconul printr-o fereastra;,am taiat peretele la jumatate de fereastra in jos ( lat de 55 cm si inalt de 80 cm), lasand jos un prag de 10 cm., acum 6 ani. Anul acesta, vecinul meu a facut plingere la disciplina in constructii la primarie si au venit si au constatat.
Eu stiu ca, totul si toate se prescriu dupa 5 ani (inclusiv Legea 50 privind disciplina in constructii), daca in acest timp nu au fost reclamatii. Ba mai mult, in cazul descris de mine, am inteles ca se prescrie dupa 2 ani. Va rog, daca puteti, sa ma lamuriti si pe mine cum este si ce as putea sa fac!?.....in speranta ca voi primi raspuns, multumesc celor care se vor implica!
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 20:17, 28 Iunie 2012
Va vor face un proces verbal prin care va vor amenda, iar dvs veti face obiectiuni si veti spune ca modifiacrea a fost facuta acum 6ani, astfel ca fapta s-a prescris.
Daca insista cu amenda, aveti termen parca 15 zile pentru a-l contesta la judecatorie.
Mult succes, dar sa nu mai faceti modificari neautorizate.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Francisc Gerber, Avocat
Verificati dispozitiile L nr 50/1990 a autorizarii constructiilor
Dupa decaderea termenului de 2 ani de la realizarea unei modificari in imobil ,nu se mai pot aplica sanctiuni
Da, puteti sa spuneti ca lucrarea este facuta acum 6 ani, ca este veche..., dar trebuie sa demonstrati cu acte aceasta. Altfel oricine-si darama astazi peretii iar peste o sapatamana cand este verificat, in urma unei sesizari, sa spuna ca lucrarea a facut-o acum 6 ani...
Apoi orice modificare trebuia sa aiba acordul asociatiei de proprietari si trebuia sa faceti modificari in cadastru (schitele anexate actului de proprietate).
Poate va vor intocmi un PV prin care vi se da un termen in care sa intrati in nlegalitate fara sa primiti si amenda.
Multumesc pentru raspuns!....am gasit articolul 31 din L 50 privind autorizarea modificarii lucrarilor in in constructii, versiunea actualizata la data de 18.05.2008 si spune ca dupa 2 ani, termenul de constatare si aplicare al contraventiei se prescrie!
@pif10oct@yahoo.com,

Nu e chiar asa.

Printr-un RIL ICCJ a statuat ca acel termen curge de la data actului care atesta terminarea lucrarilor (proces verbal de luare in folosinta de regula) in cazul in care "constructia" este finalizata sau de la data procesului verbal de constatare a contraventiei.

Deci, in cazul D-voastra acel termen de 2 ani curge de la data procesului verbal de constatare a contraventiei.

Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata rechi1958 rechi1958 Am incercat sa ma documentez dar am gasit dat contradictorii , si anume : 1 - cum ca o astfel de fapta se prescrie dupa doi ani ---2 . cum ca nu se prescrie o ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 Pith0n Pith0n Buna ziua, Am cumparat recent un apartament care a fost complet modificat de fostul propietar in urma cu 3 ani de zile. De curand am fost reclamat de vecini ... (vezi toată discuția)