avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 Codul Mucnii)

Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii pana la data reintegrarii.

Salariatul cere angajatorului doar plata despagubirilor fara sa ceara si reintegrare, solicitand plata despagubirilor pana la data incetarii contractului individual de munca in conditiile art. 80 alin.3.

Este indreptatit acesta la despagubiri de vreme ce a renuntat la reintegrare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 26 Iunie 2012
Dvs ca angajator trebuie sa reintegrati angajatul, sa ii platiti salariile de la data concedierii si pana in prezent. Salariatul chiar daca va prezenta demisia, oricum dvs trebuie sa ii faceti reintegrarea si sa ii platiti drepturile salariale.
Salariatul nu poate renunta la reintegrare, atat timp cat s-a pronuntat o instanta judecatoreasca in acest sens.

Daca nu mai doreste sa fie reintegrat , va trebui sa faca cerere de incetare a c.i.m. .... angajtorul este obligat sa achite drepturile salariale aferente perioadei dintre data concediewrii si data reintegrarii .. renuntarea la reintegrare nu inseamna si renuntarea la drepturile salariale.
Totusi, dreptul de reintegrare acordat de instanta este un drept de al carui beneficiu poate dispune salariatul. Daca prin notificarea / cererea de punere in executare a hotararii judecatoresti salariatul mentioneaza ca renunta la reintegrare - se poate considera ca CIM a incetat la data Notificarii emitandu-se o decizie in acest sens ? Bineinteles cu plata despagubirilor pana la acea data !
Dar daca salariatul solicita plata despagubirilor fara sa ceara si reintegrarea? Pana la ce data se calculeaza despagubirile?
Renuntarea la reintegrare nu poate fi asimilata cu o cerere de incetare a raportului de munca ... incetarea raportului de munca are loc: de drept, cu acordul partilor sau la initiativa uneia dintra parti.

Salariatul care a obtinut in instanta si reointegrarea , are la dispozitie urmatoarele posibilitati de incetare a raportului de munca : demnisia sau incetarea cu acordul partilor.

Drepturile se calculeaza pana la data reintegrarii efective ....
Si daca salariatul isi permite si asteapta trei ani pana cere reintegrarea .... calaculam si platim despagubiri pana atunci...!?

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Exceptii ContSters352260 ContSters352260 buna. am cerut in insnata plata concediilor de odihna neefectuate la incetarea cim dar am cerut si reintegrarea cu anularea deciziei de incetare. desi ... (vezi toată discuția)
Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)