avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 Codul Mucnii)

Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii pana la data reintegrarii.

Salariatul cere angajatorului doar plata despagubirilor fara sa ceara si reintegrare, solicitand plata despagubirilor pana la data incetarii contractului individual de munca in conditiile art. 80 alin.3.

Este indreptatit acesta la despagubiri de vreme ce a renuntat la reintegrare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 26 Iunie 2012
Aici intervine dispozitiile Codului de procedura civila .. angajatorul poate pune in executare hotararea judecatoreasca de bunavoie fara sa astepte ca fostul salariat sa-i solicite aceasta.

Prin urmare, angajatorul poate emite decizia de reintegrare imediat cum a luat cunostinta de continutul hotararii judecatoresti .. in acest caz, va putea merge la arhiva instantei si sa solicite leiberarea unei copii legalizate de pe hotararea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Exceptii ContSters352260 ContSters352260 buna. am cerut in insnata plata concediilor de odihna neefectuate la incetarea cim dar am cerut si reintegrarea cu anularea deciziei de incetare. desi ... (vezi toată discuția)
Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)