avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evictiune in contractul de vinzare cumpare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evictiune in contractul de vinzare cumpare

buna ziua in anul 2008 am cumparat o casa cu toate utilitatile,in urma cu 2 luni m-am trezit ca sunt debransat de la energia electrica ,tot acum am aflat ca aceasta casa era legata la curent electric la un vecin care are retea proprie de energie in zona -cei de la enel l-au debransat si pe proprietarul retelei pe motiv ca nu are voie sa distribuie energie la vecini,cel de la care am cumparat casa mi-a dat acum o hirtie facuta de mina gen chitanta in care se specifica ca a participat si el cu o suma de bani la reteaua de electicitate care la data cind au tras-o in zona era de santier,cert este ca eu nu am curent ,pot in conditiile de fata sa in actionez in judecata pe vinzator vreau sa imi plateasca bani pe care eu ii cheltui acum pentru a ma lega la curent legal ,invatati-ma ce sa fac si cum ,pot merge pe ordonanta presedentiala ,ce sanse am .va multumesc pentru raspunsuri,va rog ajutati-ma cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:56, 26 Iunie 2012
nu este evictiune, cel mult puteti cere o reducere de pret a vinzarii egala cu cheltuielile facute in vederea bransarii la retea.
problema dvs este ca o conectare ilegala (cum era cea pe care o aveati initial) s-ar putea sa nu poate fi admisa ca baza ptr pretentiile dvs. nu se poate invoca o ilegalitate pentru a obtine drepturi legitime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vanzatorii imobilului ioana_83 ioana_83 Buna ziua, in 2010 am cumparat un imobil cu prima casa ( in 2010 am platit avansul, imobilul a fost gata in martie 2011 si atunci am achitat si restul de ... (vezi toată discuția)
Folosirea curentului de pe casa scarii ionutz_g ionutz_g Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: m-am mutat intr-un apartament nou dintr-un imobil care nu este inca bransat la reteaua de energie electrica a ... (vezi toată discuția)
Contract enel care nu respecta formatul standard legal. facturi fara contract semnat! Dan-Dumitru Dan-Dumitru Enel imi cere sa semnez un altfel de contract decat cel legal. Cum e posibil? Ce trebuie sa fac? Eu stiam ca exista un singur fel de contract posibil de ... (vezi toată discuția)