avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reforma fiscală 2025-2026: Ghid practic pentru noile obligații fiscale
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acte necesare pentru prestari de servicii in Germania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acte necesare pentru prestari de servicii in Germania

Buna ziua,

Am un SRL in Romania in domeniul IT si doresc sa prestez servicii IT in Germania. Eu fiind angajat al firmei si trimis ca si delegat in Germania.

De ce acte am nevoie EU/Firma?
Conteaza durata?
Trebuie ca firma sa se inregistreze undeva? gen Registrul Operatorilor Intracomunitari

Astept orice alte sugestii sau comentarii.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: l_claudiu , utilizator 19:55, 29 Iunie 2012
Este absolut obligatoriu sa fiti inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari, baza legala este art. 158 indice 2 alin. 1 lit. c) Cod fiscal.
Multumesc pentru raspunsul rapid.

Din ce am citit in mai multe locuri, printre care si aici [ link extern ] .

Momentan lucrez din sediul din Romania cu clienti din toata Europa. Trebuie sa ajung in Germania sa lucrez la o parte de proiect la sediul lor pe durata limitata. Plata se va face prin SRL-ul meu cu adresa in Romania.

Am vorbit cu un contabil si cu o persoana de la registrul comertului si mi-au spus ca nu am nevoie de nimic in plus (in conditiile de fata) dar vroiam sa ma asigur sa nu plec neacoperit sa am vreo eventuala problema cand ajung acolo.

Va multtumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat-inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari? madalinaoprea madalinaoprea Buna ziua, Stie cineva daca un cabinet de avocatura care este neplatitor de TVA si emite o factura unei firme din Europa trebuie sa se inregistreze in ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari MoldovanRaul MoldovanRaul Buna ziua. Stimati colegi, va rog sa ma ajutati daca v-ati aflat intr-o situatie similara. Problema sta in felul urmator: eu, cabinet individual de avocat, ... (vezi toată discuția)
Factura prestari servicii pe baza de contact pt.italia MARIAN76 MARIAN76 AM O FIRMA ROMANEASCA,ADICA UN SRL CU SEDIUL IN ROMANIA SI ANGAJEZ PERSONAL CU CONTRACT DE MUNCA.SALARIATII MEI VOR MUNCII IN ITALIA LA O FIRMA ITALIANA PE ... (vezi toată discuția)