avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs nedestinat comercializarii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs nedestinat comercializarii

Buna ziua!

Este normal sa gasesc intr-un hipermarket la raft produse care sunt inscriptionate ca nu ar fi destinate comercializarii pe care sa le platesc? :O Am si bon care sa arate acest lucru.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
m_ter, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:08, 26 Iunie 2012
Dacă produsele nu erau destinate comercializării, iar dvs. ştiaţi acest lucru, cum de le-aţi cumpărat? Ce fel de produse erau?
Regula este ca pe rafturi să se găsească produse care se comercializează.
Uneori, se pot afla pe rafturi şi produse cu scop de testare, aşa numitele ,,testere,, , de pildă, la raionul cosmetice. Odată am cumpărat un astfel de produs, întrucât produsul nu se mia găsea acolo, iar eu m-am mulţumit şi cu un tester.
Acasa am observat un stiker pe care scria PRODUSUL NU ESTE DESTINAT COMERCIALIZARII lipit pe codul de bare.
In acest caz ar trebui sa mergeti inapoi la magazin, cu produsul si cu bonul - interesant cum a putut sa scaneze casiera codul de bare :hm: Probabil a tastat codul de bare, ceea ce nu e ok.
Produsele cu eticheta de care spuneti sunt testere, cum v-a explicat legally_aid, si le incearca cine doreste sa cumpere un produs sigilat (cum ar fi parfumurile).

In mod normal, la magazin vi se va schimba testerul cu un produs sigilat si, daca nu au, ar trebui sa vi se restituie banii sau daca sunteti de acord, sa vi se ofere alt produs la alegere.

Daca nu gasiti intelegere reveniti si va vom spune cum sa faceti reclamatie la Protectia Consumatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie magazin mixt sweet_2_eyes sweet_2_eyes Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca intr-un magazin mixt (mic,de cartier,nu super/hipermarket) cu detergenti,cosmetice,mancare pt animale,electronice ... (vezi toată discuția)
Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in alt magazin (pentru ca nu aveam bonul la mine) ContSters350169 ContSters350169 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un ... (vezi toată discuția)