avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare locuinta
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare locuinta

am o problema,mi-am construit o casa ,cu autorizatie de constructie,dar nu am intabulat-o pt. ca am reusit sa o termin dupa ce mi-a expirat autorizatia,nu am mai avut bani nici pt. prelungire si nici pt taxa de la igesic de 0.7% din val. constructiei,cum pot sa intru in legalitate,mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: Amalia Dana Girbo , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:15, 8 Iulie 2012
Pentru a putea inscrie constructia in cartea funciara aveti nevoie de autorizatia de construire, procesul verbal la terminarea lucrarilor si certificat de atestare a edificarii constructiei. Aceste doua acte din urma, se elibereaza de primarie, chiar daca autorizatia de construire este expirata. In situatia dumneavoastra costurile pentru eliberarea celor doua acte vor fi mai ridicate.
Dupa ce ati obtinut aceste acte va trebui sa contactati un expert autorizat ancpi (topograf) pentru a proceda la inscrierea constructiei in c.f.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)
Teren coproprietate ContSters88252 ContSters88252 doua persoane detin in coproprietate(in devalmasie cote de 1/1) un teren.Unul dintre ei construieste legal, cu proiect si autorizatii din fonduri ... (vezi toată discuția)
Modificare locuinta satprema satprema Buna ziua. Eu am cumparat o casa veche la tara si as vrea sa o prelungesc construind inca o camera. Am nevoie de autorizatie de la primarie pentru aceasta? Si ... (vezi toată discuția)