avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract cu cass
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract cu cass

Buna ziua,
Sant pfa si as dori sa stiu ce acte imi trebuiesc ptr a incheia cu ei contract pentru a beneficia in caz de imbolnavire de foaie de boala , eu am contract cu ei , dar pentru foaie de boala ,nu, cica se plateste separat 0.85%.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:00, 27 Iunie 2012
Normele de aplicare a OUG 158 din 2005
ART. 1
(1) Evidenta obligatiilor de plata catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate se realizeaza pe baza Declaratiei privind evidenta obligatiilor de plata catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru concedii si indemnizatii, conform modelului prezentat in anexa nr. 1.
(2) Declaratia prevazuta la alin. (1) se depune lunar, de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator, la data stabilita de casa de asigurari de sanatate, dar nu mai tarziu de data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
;;;
;;;;
;;;
@pop07,

art.6 OUG158/2005:
(6) Pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2)sunt obligate să depună declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii la casa de asigurări de sănătate la care sunt luate în evidenţă ca plătitori de contribuţie de asigurări sociale de sănătate. Cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de 0,85% se datorează
asupra veniturilor supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind
Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, sau asupra veniturilor declarate în
contractele de asigurare socială, pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. e).


art.1al(2) la care se face referire,indica printre altele PFA,cazul dvs.:
(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi persoanele care nu se află în una dintre situaţiile
prevăzute la alin. (1), dar sunt:
.......
d) autorizate să desfăşoare activităţi independente


Deci va prezentati la casa de sanatate unde sunteti luata in evidenta ca platitor de CASSsi depuneti declaratia de asigurare pt. concedii si indemnizatii,in baza careia veti plati contributia.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - contributia pentru concedii si indemnizatii zaralavinia zaralavinia Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt angajata si in acelasi timp am si un PFA pentru care platesc contributii la sanatate (5,5%) si impozitul ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal cristian alina cristian alina se poate beneficia de postnatal in urma contractului de colaborare? va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Pfa medic - contributii personale catre stat iulia-simona iulia-simona medicul de familie este PFA. El plateste contributia pentru concedii si indemnizatii 0,85% pentru salariatii sai la Finante. Este medicul obligat sa achite ... (vezi toată discuția)